Și tu poți învăța programare la orice vârstă

3 povești de succes

Să înveți să programezi poate fi o sarcină descurajantă în orice punct al vieții. Dacă nu ai făcut o facultate de profil și trebuie să recuperezi într-un timp relativ scurt o mulțime de cunoștințe, e o mare provocare să descurci de unul singur ițele complicate ale IT-ului. Dar nu e niciodată prea târziu să iei cursuri IT.

Text: Diana Mărășoiu

Un curs intensiv de programare cum este Coders Lab powered by eJobs poate îmbunătăți radical această experiență. Iar dovada o avem sub forma a 3 confesiuni, venite de la 3 proaspăt absolvenți ai primei grupe din acest curs. Perspectivele lor sunt cu atât mai interesante cu cât participanții au vârste diferite, dar și experiențe profesionale distincte.  

Competitivitate și creativitate, două calități necesare pentru reprofilare

Răzvan Gheorghe

Știi acei oameni care par atât de siguri pe ei încât te lasă fără cuvinte? Răzvan Gheorghe, de doar 20 de ani, din București, face parte din acea categorie. Proaspăt absolvent al Academiei Coders Lab powered by eJobs, este competitiv, creativ, plin de energie, optimist și foarte motivat să învețe

Sunt game tester și îmi place adrenalina. Altfel mă plictisesc și nu mai am răbdare să mă concentrez. E important pentru mine să știu ce am de făcut pentru a învăța ce mă interesează și să urmez un anumit tipar‟, spune Răzvan. A studiat și pe cont propriu programare, dar i se pare că, într-un cadru organizat, reține mai repede, plus că are acces mai ușor la informațiile dorite. Cochetează cu ideea de a se angaja ulterior în IT pentru a căpăta experiență. Succes pe mai departe, Răzvan!

De la Istoria Artei la programare

Unul dintre cei doi norocoși care au câștigat un curs Coders Lab, în valoare de 8.000 de lei, Cătălin Stănescu are 32 de ani, este din București și a terminat Facultatea de Istorie. S-a specializat în Istoria Artei în Franța și este consilier pentru clienții vorbitori de franceză la o companie din țară. Ca să poată să studieze JavaScript, și-a luat toate zilele de concediu pe acest an și mărturisește că, deși i se pare dificil să învețe să fie developer junior, este o provocare să descopere zi de zi lucruri noi. 

După cum povestește Cătălin, cel mai greu i s-a părut că sunt multe lucruri pe care trebuie să le rețină, că e un domeniu nou, dar totodată e extrem de mulțumit după ce devine stăpân pe anumite informații. A fost plăcut surprins de devotamentul și profesionalismul profesorilor l-au ajutat să treacă peste momentele în care s-a simțit depășit. Plus cafeaua bună din fiecare dimineață.

Ieșirea din zona de confort cu JavaScript

Constantin Niculescu

Constantin Niculescu (45 de ani) a studiat timp de 7 săptămâni în prima grupă de cursanți Coders Lab din România. Deși are background în vânzări, și-a dorit o carieră în IT și s-a apucat de cursuri de programare, chiar dacă a trecut mult timp de când nu a mai dat pe la școală. Mărturisește că a ieșit din zona de confort pentru a învăța JavaScript, iar adaptarea a fost dificilă.

I s-a părut că a învățat mai greu în comparație cu colegii de grupă, dar i-a plăcut și-și dorește să exerseze cât mai mult pentru a se angaja în IT. Iar voința lui e o sursă de inspirație pentru noi toți. „Trebuie să asiști la cursuri ca să înțelegi cum funcționează un limbaj de programare, nu poți sta pe margine și să crezi că recuperezi apoi. E important să te implici și să depui efort în aceste 7 săptămâni. Vreau să rămân în acest domeniu și să reușesc să îmi găsesc un job ca programator‟, a punctat Constantin.

Pe 16 august se termină înscrierile pentru următoarea grupă Coders Lab powered by eJobs România. Dacă poveștile celor trei ți-au arătat că vârsta este doar un număr și nicidecum un impediment într-o viitoare carieră în programare accesează www.coderslab.ro

Foto: unsplash.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera