Shooping de calitate în Mallorca!

Litoralul mallorquin este de vis. Există peste 200 de plaje cu nisip fin ca o pudră şi apa limpede şi caldă, cele mai multe dintre ele fiind distinse cu Steagul albastru, garanţia europeană pentru puritatea apei, curăţeniei şi facilităţilor excepţionale.

Cea mai importantă şi mai vizitată de turişti este La Playa de Palma, cu un nisip alb şi fin, situată foarte aproape de capitala insulei. Vei descoperi o plajă cu amenajări sofisticate, dotată cu hamacuri, parasolare, centre de închiriere a echipamentelor sportive etc.

Lângă pljă te poţi răcori la baruri, pub-uri şi restaurante sau poţi alege shoppingul în numeroasele magazine şi buticuri cu suvenire.

Tricourile inscripţionate cu “Save water, drink beer” sau “Good girls go to heaven, bad girls go to Mallorca” te vor amuza şi te vor face să scoţi banii din buzunar.

O plajă mică, retrasă, mai puţin aglomerată, este Cala Llombards, aflată pe coasta de sud-est a insulei Mallorca.

Nisipul alb, albia mării căptuşită cu un nisip fin şi apa de mică adâncime o face ideală pentru familiile cu copii. Apa extrem de clară este perfectă pentru snorkeling.

În micul centru al staţiunii, vei găsi magazine cu suvenire: dacă vrei să le faci celor dragi surprize plăcute, poţi cumpăra obiecte de artizanat tradiţionale precum şi broderii de mână, obiecte din palmier şi rafie, espadrile, castaniete, vinuri locale, ierburi aromate etc.

Cala Mandia este una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta de est a Mallorcăi. Destul de aglomerată în plin sezon, deşi nu există foarte multe hoteluri în preajmă, ci mai multe pensiuni cochete, plaja te va cuceri cu nisipul fin şi apa incredibil de clară şi albastră.

În mica staţiune, există numeroase baruri şi restaurante, cât şi magazine turistice, de unde poţi cumpăra haine şi pantofi din piele, lichioruri de foarte bună calitate, popularele “siurells”(fluiere din lut colorat în nuanţe vii), costume tradiţionale, vase de lut.

Pentru perle autentice, mergi la fabrica din oraşul Manacor, aflat în apropiere de Cala Mandia. Cu o tradiţie de peste 100 ani, artizanii de aici fabrică perle din solzi de peşte, reuşind să redea fidel aspectul perlelor naturale.

Autor: Cristina Nicolae

Oferta sejur Mallorca

Hotel HSM Don Juan 3* – de la 495 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Vezi şi Vacanţă cu iahtul pe Marea Egee

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta