Sfaturi utile de utilizare a timpului liber pentru dezvoltarea personală

Citește și află ce este indicat să faci în timpul liber pentru a-l utiliza în mod eficient în vederea dezvoltării personale. Tot ce trebuie să știi!

Gestionarea eficientă a timpului liber ne ajută la nivel de dezvoltare personală!

Timpul liber reprezintă intervalul de timp pe care fiecare dintre noi și-l alocă în vederea efectuării acelor activități care le oferă posibilitatea de a se elibera de stresul mental și fizic acumulat în cursul orelor de muncă. Gestionarea acestei perioade de timp se realizează în mod diferit, unii dintre noi preferând să-l folosească în mod constructiv, pentru dezvoltarea personală, în timp ce alții îl utilizează exclusiv pentru a se relaxa și a se deconecta de la problemele cotidiene.

Unele persoane reușesc să câștige efectiv în timpul liber, nu doar la nivel de relaxare, ci și financiar, așa cum este cazul celor care joacă pe platformele de casino românești evaluate de Bogdancazino.ro sau al celor care se folosesc de această perioadă pentru a învăța și a se educa. Alte persoane investesc timpul liber pentru a-și îmbunătăți sănătatea fizică și mentală ori pentru a-și consolida relațiile sociale. Indiferent de modalitatea aleasă, atât timp cât ajută la dezvoltarea personală, poate fi considerat un mod eficient de gestionare a timpului liber!

De ce este mai util să folosim timpul liber pentru a ne dezvolta din punct de vedere personal?

Oamenii își petrec timpul între serviciu, activități casnice, somn și activități care au caracter de relaxare. În timp ce populația din China își petrece 5.25 ore muncind în mod efectiv, dormind 9 ore și alocând 3.8 ore timpului liber, populația din Italia muncește efectiv 2.38 ore, doarme 8.33 ore și alocă 5.3 ore activităților din timpul liber.

Sud coreenii dorm numai 7.51 ore, muncesc efectiv 4.8 ore și au timp liber 4.3 ore, fiind una dintre cele mai echilibrate populații la nivel global. Mexicanii au cel mai redus interval de timp liber – 2.86 ore pe zi, dormind 8.19 ore și lucrând efectiv 5 ore. Munca eficientă produce rezultate mai bune (este posibil să avem eficiență de 80% cu numai 20% din capacitatea noastră de efort atunci când lucrăm în mod organizat, conform lui Pareto).

Pentru majoritatea oamenilor, timpul liber înseamnă deconectarea de la tot ceea ce are legătură cu rutina zilnică, însă, pentru cei care își propun să evolueze la nivel personal, acest interval de timp în care nu au nicio activitate care să îi implice din punct de vedere profesional constituie cel mai bun prilej de care se pot folosi pentru a-și îmbunătăți anumite aspecte legate de propria persoană.

Organizarea eficientă a timpului liber ajută la alungarea plictiselii care poate rezulta din efectuarea unor activități identice în perioada în care nu se lucrează. Printre cele mai avantajoase metode de petrecere a timpului liber se numără:

·      Învățarea unei noi aptitudini sau consolidarea uneia deja însușite;

·      Sesiuni de exerciții fizice și fitness pentru consolidarea sănătății fizice;

·      Practicarea de meditații și yoga pentru o mai bună autocunoaștere și descoperirea sinelui;

·      Explorarea caracteristicilor de creativitate;

·      Studierea unei limbi străine alături de un preparator online sau la cursuri specializate;

·      Studierea de materiale care pot conduce la dezvoltarea profesională și îmbunătățirea abilităților actuale.

Persoanele care nu la dispoziție timp liber își pot organiza mult mai eficient munca, de exemplu, cei care lucrează de acasă sunt cu 66% mai productivi în comparație cu cei care lucrează de la birou. În momentul în care se lucrează de acasă, productivitatea muncii este cu 76% mai mare datorită lipsei factorilor care distrag atenția și care sunt prezenți la locul de muncă.

Timpul liber contează atunci când muncești!

Avem nevoie de timp liber (deconectare de la activitatea profesională) pentru că atunci când lucrezi fără a-ți acorda 5-10 minute de relaxare, rezultatele nu mai sunt la nivel scontat. Se recomandă ca munca efectivă să fie cuprinsă între 1 oră și 1 oră și 30 de minute, cu un un interval de relaxare de 10 minute.

Timpul liber din afara intervalului de muncă efectivă (după orele de serviciu) poate fi împărțit în perioada de inactivitate (relaxare totală) și perioada de învățare, în care putem afla lucruri utile pentru viitorul nostru profesional și care ne vor ajuta să evoluăm din punct de vedere al dezvoltării personale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial