Sfaturi pentru pregătirea casei pentru iarnă

Cum toamna s-a instalat oficial, iar temperaturile scad pe zi ce trece, este momentul să începi să-ți pregătești locuința pentru zilele geroase de iarnă. Chiar dacă este un proces care necesită timp și bani, merită tot efortul, pentru că astfel, vei evita o serie de probleme care pot apărea pe parcursul sezonului rece și care ar putea să te coste mult mai mult.

Începe cu exteriorul casei

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să observi toate lucrurile pe care le ai în grădină și să te asiguri că acestea vor rezista condițiilor meteorologice aspre. Așadar, iată aspectele la care ar trebui să fii atent:

Izolează conductele și ai grijă să desfaci furtunurile din grădină. Acest pas reprezintă o necesitate, având în vedere că, de cele mai multe ori, temperaturile scad foarte mult și există posibilitatea ca țevile și alte asemenea ansambluri din metal să înghețe. Mai mult, verifică toate robinetele aflate în afara casei și repară, acolo unde este cazul.

Examinează acoperișul și vezi dacă există mici fisuri care ar putea să permită apei sau zăpezii topite să se infiltreze în casă. Este extrem de important să parcurgi cu atenție întreaga zonă, pentru a observa dacă există puncte slabe. Apoi, îndepărtează orice urmă de frunze din jgheaburi, pentru a preveni formarea unor blocaje care să împiedice apa să se scurgă. La același capitol intră și verificarea ușilor și a ferestrelor, tocmai pentru a fi sigur că nu există crăpături pe unde să intre aerul rece de afară. Dacă, totuși, sunt, poți izola cu ajutorul unei spume speciale.

Realizează un control amănunțit al sistemului de încălzire, acesta fiind esențial pentru o iarnă liniștită și călduroasă. Dacă ai un semineu pe lemne, cere o verificare din partea unui specialist și, dacă este necesar, curăță coșul de fum. Dacă nu ai un astfel de produs și dispui de un buget pentru schimbarea sistemului de încălzire, atunci ai putea lua în calcul montarea unei sobe pe lemne. În afară de costurile mai mici la facturi, te vei bucura și de confortul și aerul boem pe care șemineele le oferă.

Continuă cu interiorul locuinței

După ce ai terminat de verificat și reparat tot ceea ce era necesar în exteriorul casei, îndreaptă-ți atenția și energia către interior.

Un prim pas pe care ți-l recomandăm este să izolezi podul casei. Dacă această zonă nu este bine întreținută, aerul rece și umezeala pătrund în casă și, astfel, vei avea facturi mai mari la căldură și chiar probleme cu igrasia sau mucegaiul. Același lucru este valabil și pentru subsol și garaj. Dacă ai un beci, ai grijă să izolezi țevile expuse și fii atent la zonele din jurul conductelor. În cazul în care observi astfel de porțiuni, acoperă-le cu spumă, tocmai pentru a preveni curenții de aer sau scurgerile.

Achiziționează un termostat, care să-ți permită să setezi căldura printr-o aplicație mobilă. Astfel, vei putea realiza economii substanțiale și vei avea, în același timp, o temperatură optimă în locuință. Atunci când întreaga familie este la serviciu ori la școală sau grădiniță, poți seta o valoare mai mică, iar când te apropii de casă, ai posibilitatea să pornești sistemul de încălzire, astfel încât să fie cald când ajungi în interiorul casei.

Pregătirea casei pentru iarnă înseamnă timp și chiar anumite costuri, dar reprezintă siguranța ta și a familiei, pe parcursul iernii.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial