Ponturi pentru a avea un ten impecabil

Ponturi pentru a avea un ten impecabil

woman at spa

Un machiaj pe care-l crezi seducător poate fi aşa dacă şi tenul este seducător de sănătos. Iată cum îl poţi obţine!

Machiajul, oricât de bine ar fi realizat, nu poate concura niciodată cu un ten care transmite sănătate prin toţi porii. Din păcate, astfel de persoane nu sunt atât de numeroase pe cât ne-am dori, fie din cauza stresului impus de ritmul de zi cu zi, fie pentru că nu ne-a intrat în obisnuinţă rutina îngrijirii, despre care scriem cu fiecare ocazie.

Şi totuşi, un ten lipsit de riduri, cu o culoare sănătoasă nu ţi-ar surâde? Cele mai mari provocari, odată cu trecerea timpului sunt lipsa pierderii fermităţii şi apariţia a tot mai multe riduri, la care se adaugă pigmentarea, apariţia petelor date de vârstă, roşeaţă, tocmai de aceea se recomandă folosirea unor produse de îngrijire de calitate, care să compenseze pierderea colagenului şi elastinei din piele.

Iar dacă ai ales produsele potrivite tenului tau, înarmează-te cu perseverenţa şi, indiferent de oboseală, de stres sau de lipsă de timp, rezerva-ţi câteva minute dimineaţă şi seara pentru viitoarea tu!

Bună dimineaţa! Ce faci?

1. Te speli cu apă călduţă (nu rece-gheaţă, nu fierbinte). Dacă ai ten mixt, pentru satisfacţie imediată, foloseşte un produs special pentru curăţarea tipului tău de ten, nu săpunul cu care te speli pe mâini!

Tenul gras nu trebuie degresat cu soluţii alcoolice sau cu săpun, pentru că îşi va reface sebumul şi asta se va întâmpla cu atât mai rapid cu cât mai insistent se va simţi agresat.

2. Te ştergi prin tamponare uşoară cu prosopul. Nu-ţi freca faţa cu îndârjire – „obrazul subţire este doar o expresie metaforică!

3. Dacă ai un pic de răgaz, îţi tamponezi faţa cu tonicul acela de aseară, apoi îţi întinzi crema cu gesturi ascendente, în sens invers celui de formare a ridurilor. Uşor, uşor… nu te grăbi – oricum nu-ţi ia mai mult de un minut!

Protejează-ţi tenul în timpul zilei

Protecţia solară este indicată de-a lungul întregului an! Dacă vara sunt indicate produsele cu factor de protecţie peste 30, în sezonul rece, poţi folosi produse cu SPF 15.

În zilele de iarnă cu soare puternic, foloseşte ochelari de soare! Nu numai că îţi feresc ochii de lumina intensă, dar au rol protector şi pentru pielea delicată din jurul ochilor,  acolo unde ridurile spun vârsta…

De ce atâta sinceritate? Tenul cu probleme – sensibil, cuperozic, acneic, excesiv de uscat – necesită o atenţie specială.

Cere sfatul unui cosmetician, sau, la nevoie, al unui dermatolog. Urmează consecvent indicaţiile primite, foloseşte produsele recomandate şi nu le schimba numai de dragul schimbării. Dacă ai senzaţia că produsele recomandate nu te ajută suficient, mergi din nou la sursa recomandării şi stabiliţi împreună ce trebuie schimbat.

Nu adormi înainte să:

1 … te demachiezi. Ştiu, la ora la care te culci, acest lucru ar putea părea o corvoadă, dar neplăcute vor fi şi dimineţile de după, când vei constata cât de obosit şi încărcat îţi este tenul.

2 … aplici o loţiune tonifiantă, preferabil, din aceeaşi gamă cu demachiantul, pentru că gamele de produse cosmetice sunt concepute pe principiul compatibilităţii şi al complementarităţii de acţiune. Vei simţi imediat câtă nevoie avea tenul tău de reconfortare şi hidratare instantanee!

3 … foloseşti o cremă de noapte hidratantă. Ţesuturile, inclusiv cele epiteliale, se refac mult mai intens în timpul somnului, asimilând mai eficient substanţele nutritive.

ŞTERGE RIDURILE MAI UŞOR

Nu s-a inventat un burete cu care să estompezi imediat ridurile de pe chip, însă există produse care le diminuează.

1 Crema hidratantă anti-rid de la Nivea, în varianta de zi şi de noapte, 20,5 lei/fiecare.

Crema de zi are o formulă delicată şi uşoară care hidratează intens, estompând liniile fine existente şi prevenind apariţia altora. Crema de noapte se bazează pe ingredientul Panthenol, cu un puternic efect de regenerare.

2 Crema Gerovital H3 Prof. Dr. Ana Aslan, 34,22 lei, are la bază acid hialuronic, vitamina E si Juvinity, un complex inovator care a reinventat formula de succes a Gerovitalului.

3 Revitalift Laser X3, 69,99 lei, LOréal Paris. Secretul acesteia:

Pro-Xylane, o molecula implicate în corectarea ridurilor.

Vezi şi TOP 3 măşti cosmetice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete