Sfaturi mai puțin cunoscute de care trebuie să ții cont în vacanță în Spania 

Dacă în urmă cu câțiva ani o vacanță pe meleagurile Spaniei era doar un vis frumos pentru majoritatea românilor, în ultimul timp din ce în ce mai mulți cetățeni își permit măcar un city-break pe teritoriul jamonului și al Sangriei. Chiar dacă mergem să ne vizităm rudele stabilite acolo, sau doar dorim să ne petrecem 3-4 zile într-un oraș superb cum ar fi Barcelona sau Madrid, există câteva sfaturi utile care vă pot ajuta să aveți o vacanță mai liniștită. 

  1. Atenție mare la gestionarea finanțelor de vacanță 

Orice oraș mare vine la pachet cu un risc ridicat de furturi și înșelăciuni. Pentru a te asigura că vei avea suficienți bani pentru a termina cu bine vacanța indiferent de situațiile prin care treci, ai grijă să nu ții niciodată toți banii și toate actele în același loc. Pune o parte din bani în contul bancar, păstrează o sumă în camera de hotel (bine ascunsă, într-un loc greu de accesat de „vizitatorii nedoriți') și ia la tine zilnic bani suficienți pentru cheltuieli în următoarele 12 ore. Astfel, chiar dacă treci prin situația neplăcută de a fi furat, vei avea destui bani rămași pentru a continua vacanța alături de cei dragi. 

  1. Închirierea mașinilor, o plăcere sau un stres în plus? 

Închirierea unui automobil pentru a vedea cât mai mult din zona în care mergem să ne bucurăm de timpul nostru este o idee excelentă, de care din ce în ce mai mulți români se bucură în vacanță. Cum putem crește plăcerea condusului? Luând în considerare toate riscurile la care ne putem expune. 

De multe ori uităm să luăm în considerare că vacanța noastră este doar o zi obișnuită pentru localnicii din orașele în care mergem să ne bucurăm de zilele libere. Astfel, chiar dacă tu vei șofa relaxat, există șanse mari să fi implicat într-un accident rutier din vina altor participanți la trafic care sunt fie obosiți, fie grăbiți, fie doar indiferenți la siguranța celor din jur. Indiferent de țara în care vrei să pleci, asigură-te că ai la tine datele de contact ale unui avocat specializat în astfel de spețe pese hotare. 

În cazul particular al peninsulei Iberice, atunci când ești implicat într-un accident rutier fără voia ta, poți primi despăgubiri pentru accidente auto în Spania. Datele de contacte ale unui avocat specializat în spețele care țin de accidente auto în această țară vor fi de neprețuit în cazul în care treci printr-o astfel de situație pe meleaguri străine. 

  1. Alergiile și intoleranțele alimentare 

Dacă ești printre cei mai puțin norocoși care suferă de alergii severe din sfera alimentară și nu numai, ai grijă să iei cu tine un cartonaș plastifiat care să conțină substanțele la care ești alergic SUB FORMĂ DE IMAGINI. Astfel, chiar dacă de multe ori nu vei ști cuvâtul în limba spaniolă pentru alergia ta, poți arăta angajaților de la restaurant, spital sau alte instituții o imagine reprezentativă. De cele mai multe ori, aceste mici imagini pot fi salvatoare de viață. 

Mai mult, ai grijă să înștiințezi toți membrii grupului de călătorie (familia sau prietenii) cu privire la alergiile tale sau alte probleme de sănătate. În cazul puțin probabil în care ajungi inconștient, ei vor fi la curent cu situația ta și vor putea comunica mai departe date corecte pentru a se asigura că primești îngrijirile potrivite. 

Cele trei sfaturi descrise nu fac parte din arsenalul „clasic' de pregătiri de vacanță, dar se pot dovedi chiar salvatoare de viață în situații pe care nu le luăm în calcul atunci când facem bagajul pentru vacanța la plajă. Chiar dacă pare contraintuitiv sau nu ne așteptăm la situații neplăcute, acestea apar și duc la mai mult stres și timp pierdut. Atunci când suntem pregătiți pentru orice situație, orice neplăcere rămâne doar o inconveniență de moment. 

Vacanțele sunt, pentru mulți dintre noi, cea mai frumoasă și mult așteptată parte a anului. Rutina zilelor obișnuite își pune amprenta asupra energiei, răbdării și sănătății noastre, iar o vacanță parcă „ia cu mâna' orice supărare și ne ajută să ne reîncărcăm bateriile. Spania este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, iar dacă ne luăm precauțiile potrivite poate fi un succes indiferent de obstacolele pe care le putem întâlni pe traseu. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial