Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să îți renovezi baia

Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să îți renovezi baia

Renovarea băii este o modalitate relativ simplă de a da un nou suflu de viață casei tale. Înainte de a-ți lua ruleta pentru a vedea dacă se potrivește o cabină de duș, este bine să îți rezervi timp pentru a plănui renovările pas cu pas pentru a ști de la început de ce ai nevoie, dacă trebuie să apelezi la un meșter, care sunt costurile. Mai jos sunt câteva sfaturi care te pot ajuta atunci când vrei să îți renovezi baia: 

Stabilește cum vrei să arate baia

Înainte de a te apuca de renovări, este bine să îți pui pe hârtie viziunea pe care o ai asupra băii. Printre lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere se numără:

  • Culorile – cum vrei să arate pereții? Îți plac albastrul, verdele sau griul? Ești dispusă să încerci nuanțe puternice precum negru sau portocaliu? Stabilește schema de culori pentru a fi sigură că se potrivește cu gresia și faianța din baie.
  • Obiectele sanitare – vei înlocui cada sau plănuiești să instalezi o cabină de duș? Mai rămâne loc dacă îți dorești o cabină de duș? Schimbi chiuveta? Aceste lucruri afectează bugetul și trebuie avute în vedere

De asemenea, dacă ai o baie mică, este bine să optezi pentru instanturi apă caldă electrice, deoarece nu va mai fi nevoie de aerisire și te vei putea bucura de apă caldă la orice oră din zi sau din noapte. Montarea unui astfel de aparat trebuie să se facă înainte de văruire (dacă este cazul) și de schimbarea gresiei/ faianței (dacă îți dorești acest lucru). 

Ai grijă la lumini

Nu este suficient să pui câteva aplice. De regulă, montarea unor obiecte de iluminat difuze în centrul tavanului este eficientă în aprinderea' băii. Pentru e eficientiza spațiul din jurul oglinzii, poți monta un neon vertical, care îți va oferi lumina de care ai nevoie pentru a-ți face machiajul la primele ore ale dimineții. 

Alege gresie durabilă

Atunci când alegi gresia, este bine să ai în vedere câteva lucruri, pentru a limita anxietatea care apare atunci când vezi rafturile magazinelor de bricolaj. Alege culori deschise sau pastelate pentru faianță, iar, pentru gresie, optează pentru materiale durabile așa cum sunt porțelanul, piatra naturală sau ceramica. Cel mai ușor de curățat este porțelanul, iar gresia calcaroasă cea mai migăloasă, deoarece se pătează ușor. Pentru a limita căderea, poți opta pentru gresie cu finisaj mat, suprafețe cu texturi în relief sau gresie pe bază de nisip. 

Fii atentă la chitul de rosturi

Chitul de rosturi nu este un subiect discutat des atunci când vorbim despre designul băii, însă este foarte important. Acesta ține la distanță murdăria și apa și oferă uniformitate gresiei și faianței. Pentru zonele mereu umede așa cum este dușul poți alege chit de rosturi sintetic. În restul băii, poți opta pentru chit cu ciment. 

Nu uita de spațiile de depozitare

Baia poate fi o combinație de calm și multifuncțional, dacă ești atentă atunci când alegi spațiile de depozitare. Pentru băile mari, poți alege dulapuri speciale, în care să încapă toate lucrurile necesare. Dacă, totuși, ai puțin spațiu la dispoziție, poți pune rafturi pe verticală, deasupra toaletei, sub chiuvetă sau chiar pe ușă. Pentru o atmosferă zen, poți pune aprinde câteva lumânări parfumate atunci când faci baie. 

Alege un element statement dacă ai un buget fix

Dacă ai un buget limitat, poți alege să te concentrezi asupra unui singur element. De exemplu, dacă baia este în nuanțe de alb și crem, poți oferi un aspect fresh prin schimbarea perdelei de duș cu una în culorile preferate. De asemenea, văruirea tavanului într-o culoare puternică sau schimbarea culorii faianței doar de pe un perete va atrage toate privirile. Dacă bugetul nu îți permite înlocuirea tuturor elementelor din baie, te poți orienta doar spre înlocuirea robineților cu unii în nuanțe de bronz; vor schimba aspectul băii și vor oferi un plus de opulență. 

Apelează la oglinzi pentru a mări baia

În special în băile mici, oglinzile pot face minuni. Alegând o oglindă supradimensionată fără ramă vei face ca baia să pară mult mai spațioasă. Poți opta pentru o oglindă mare sau pentru mai multe, de dimensiuni mai mici. Ai grijă, totuși, să fie orientate în direcția luminii pentru a o împrăștia în întreaga încăpere. Poți chiar aduce un plus de culoare în baie, alegând oglinzi cu suport colorat. Dacă alegi o astfel de oglindă, fii atentă ca rama să se potrivească în schema de culori a băii. 

Baia este considerată de mulți a fi un sanctuar personal în care ne încărcăm bateriile prin băi parfumate pline cu spumă. Orientează-te spre piese de calitate, urmează principiul mai puțin înseamnă de multe ori mai mult' și urmează-ți intuiția. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial