Sfaturi care te vor ajuta să-ți întreții cauciucurile pentru mai mult timp

Îți place să-ți arunci banii câștigați cu greu pe un nou set de cauciucuri? Dacă nu ești un adevărat entuziast, probabil că nu. Dacă dorești să prelungești durata de viață a cauciucurilor, să îmbunătățești rularea mașinii și să conduci mai sigur, urmează aceste sfaturi rapide.

Cum să prelungești durata de viață a cauciucurilor?

1. Verifică lunar presiunea aerului din cauciucuri. Fă cel mai simplu pas pentru a prelungi durata de viață a setului de cauciucuri de la Anvelope-oferte.ro: menține presiunea corectă a aerului. Presiunea greșită a aerului poate provoca o manipulare lentă, poate crește distanța de oprire, poate crește uzura și poate crește riscul unei explozii. Presiunea din cauciucuri se schimbă:

  • în fiecare lună – cauciucurile pot pierde presiune lunar;
  • iarna, când temperaturile mai scăzute pot scădea presiunea aerului;
  • vara, când vremea caldă crește presiunea aerului din cauciucuri.

2. Rotește cauciucurile la fiecare 8.000 de km. În majoritatea mașinilor, doar una sau două roți „conduc' mașina la un moment dat. Acest lucru poate cauza uzura neuniformă a cauciucurilor. De exemplu, la vehiculele cu tracțiune pe față, cauciucurile din față se uzează mai repede. La vehiculele cu tracțiune pe spate, se uzează cauciucurile din spate. Chiar și vehiculele cu tracțiune integrală pot prezenta uzură neuniformă, deoarece majoritatea schimbă tracțiunea de la o roată la alta. Un tehnician îți rotește cauciucurile, mutându-le în diferite poziții ale roților de pe vehicul. Acest lucru oferă cauciucurilor de pe roțile motrice o odihnă și uniformizează uzura. Rotirea face ca anvelopele să dureze mai mult. Fă-o la fiecare 8.000 de km.

3. Echilibrează roțile. Rotirea cauciucurilor reprezintă un moment excelent pentru a-ți echilibra și roțile. Fiecare cauciuc și roată are un punct greu. Niciuna nu este perfectă, chiar dacă este nou-nouță. Diferența este mică. Dar această mică diferență poate provoca vibrații și uzură neuniformă a cauciucurilor. Mecanicul tău poate echilibra fiecare roată folosind o mașină specializată și greutăți mici. Pe măsură ce cauciucul se uzează, poate fi necesar să se miște sau să schimbe greutatea respectivă. Este un proces rapid, ușor, care costă mult mai puțin decât un cauciuc nou! Asigură-te că echilibrul cauciucurilor este verificat și reglat în timpul rotației.

4. Verifică alinierea de două ori pe an. Dacă mașina ta trage sau se deplasează în mod activ la dreapta sau la stânga, sau volanul vibrează sau tremură, mașina poate avea o problemă de aliniere. Dar mașina sau camionul ar putea fi conduse bine, chiar dacă roțile nu sunt, în continuare, aliniate. Când te lovești de o barieră de parcare, de o groapă sau de o bordură, ceva trebuie să cedeze și adesea este alinierea roților. Cea mai mică aliniere poate reduce eficiența consumului de combustibil și poate crește uzura benzii de rulare. Mecanicul poate regla alinierea mașinii. Du-ți mașina pentru un control la fiecare șase luni. Sau ori de câte ori crezi că ceva nu este în regulă. 

Așadar, puțină întreținere poate ajuta la economisirea de mulți bani. Urmează aceste sfaturi simple și ieftine de întreținere a cauciucurilor și poți crește durata de viață a lor. De asemenea, vei îmbunătăți consumul de carburant, vei prelungi durata de viață a mașinii tale și vei face ca conducerea să fie mai sigură. 

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial