Secretele femeilor indoneziene pentru a îmbătrâni lent
Fiecare națiune are propriile sfaturi și secrete de frumusețe. Tratamentele indoneziene au rădăcini străvechi și proceduri care au fost folosite de secole. Femeile la 53 de ani pot arăta ca la 35 de ani.
Secretul femeilor indoneziene pentru a îmbătrâni lent se bazează pe o combinație de alimentație sănătoasă, îngrijire naturală a pielii și a părului, expunere redusă la factorii de mediu dăunători și o atitudine pozitivă față de viață. Aceste obiceiuri contribuie la menținerea frumuseții și sănătății pe termen lung. Iată câteva dintre ele, potrivit Bright Side.
Pudră de orez. Pe lângă folosirea pudrei de orez cu apă ca măști faciale, femeile indoneziene fac exfoliante speciale pentru corp. Se face o pastă exfoliantă cu orez măcinat, ghimbir, nuci, rădăcină de curcuma, scorțișoară și pulbere de lemn de santal. Trebuie să macini toate ingredientele împreună. Acest exfoliant natural înmoaie și curăță pielea, dar folosește-l doar pe corp.
Prevenirea vergeturilor. Balinezii încearcă să aibă grijă de corpul lor prin răsfăț din cap până în picioare. Este mult mai ușor să previi vergeturile decât să te lupți cu ele mai târziu. Unul dintre cele mai populare ritualuri este aplicarea măștii balineze pentru burtică.
Aceasta include orez măcinat și „kencur”, o rădăcină asemănătoare ghimbirului. Aceste ingrediente ajută la elasticitatea pielii. Destul de des, după ce o femeie naște, ea primește un masaj corporal cu o învelitoare din plante care este plasată pe abdomen.
Folosesc lapte de capră pentru baie. Aceasta este o baie de înfrumusețare străveche, folosită de prințesele din Java. Ajută la menținerea pielii tinere și moi. Femeile adăugau lapte de capră în baie și stăteau în ea timp de 30 de minute, apoi clăteau laptele. De asemenea, femeile indoneziene au un tratament preferat pentru păr. Nu este o baie cu lapte, ci o procedură lungă. Mai întâi, se aplică o mască de păr cu avocado, apoi părul la aburi. Apoi se face un masaj ușor pe scalp, gât și umeri. Procedura se termină cu o spălare a părului și un uscător de păr.
Masaj de două ori pe săptămână. Masajul pentru indonezieni este esențial pentru sănătate și tinerețe. Fondatoarea brandului de modă Nonita Respati spune că are chiar propriul regim de frumusețe. Pe lângă, manichiură și pedichiură, ea are săptămânal măști faciale, tratamente pentru păr și un masaj de două ori pe săptămână.
Mai mult decât atât, unul dintre cele mai importante secrete ale femeilor indoneziene este menținerea relațiilor sociale puternice. Menținerea unei rețele puternice de prieteni și familie, precum și practicarea bunelor obiceiuri mentale, cum ar fi meditația sau yoga, poate contribui la o îmbătrânire mai lentă, deoarece stresul cronic poate afecta sănătatea și aspectul pielii.
Foto: 123RF
A apărut revista Avantaje ediția de noiembrie 2023. Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:
EXCLUSIV AVANTAJE:
CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.
DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate
Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.
PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.
HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.
A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.
PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.
DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.
DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.
Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.
Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.
Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/