Secretele din spatele celebrelor broșe ale Reginei Elisabeta a II-a

Secretele din spatele celebrelor broșe ale Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta își folosește adesea broșele pentru a transmite un mesaj lumii întregi. Multe dintre piesele prețioase și foarte frumoase au fost predate de-a lungul generațiilor din familia ei, așa că au propria lor poveste de spus.

Un exemplu este broșa coșului de flori (Flower Basket Brooch), care a fost dată reginei în 1948 de părinții ei la nașterea prințului Charles. Ea a purtat-o ​​câteva săptămâni mai târziu pentru primele sale fotografii oficiale.

În 2013, a purtat-o ​​din nou, de data aceasta la botezul strănepotului ei Prințul George. În acel Crăciun, ea și-a ținut discursul anual, având în spatele ei imagini înrămate de la botezul lui George și cu tatăl ei, regele George al VI-lea.

Ca un gest romantic pentru cel care îi este alături de 72 de ani, prințul Philip, regina a sărbătorit cea mai recentă aniversare a nunții lor în noiembrie 2020, purtând (Chrysanthemum Brooch) broșa care simbolizează o crizantemă, împodobită cu safire și diamante. Această broșă a purtat-o în luna lor de miere din 1947. De asemenea, pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a nunții lor, regina a ales Chrysanthemum Brooch.

Mai mult de atât, monarhul își poartă broșele pentru a-și aminti de tot ceea ce a iubit și a pierdut. Brosa Centenarului Rose (The Centenary Rose Brooch) este un astfel de exemplu. Comandată de regină pentru a marca împlinirea a 100 de ani a iubitei sale mame în 2000, broșa care prezintă un trandafir pictat manual (trandafirul Queen Elizabeth Grandiflora, crescut pentru a marca încoronarea reginei), înconjurat de 100 de diamante, a fost purtată pentru a ține discursul de Crăciun în 2002, la doar câteva luni după moartea mamei sale.

O altă broșă pe care regina o poartă sentimental în cinstea mamei sale este Brosa Courtauld Thomson Scallop-Shell, deoarece era preferată a Reginei Mame. Broșa reprezintă o scoică împodobită cu diamante, cu o perlă rotundă. În februarie 2009, Regina a purtat-o ​​pentru a dezvălui o statuie a mamei sale situată într-un Mall .

Pe lângă faptul că își poartă broșele în scopuri sentimentale, regina le folosește și ca gest diplomatic în călătoriile sale în străinătate. Este un sfat vestimentar pe care i l-a transmis și lui Kate Middleton, care a împrumutat brosa Queen’s Diamond Maple Leaf în timpul primului său turneu în țară în 2011 și din nou în 2016.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete