Secretele capodoperei „Iisus din Nazaret”. Condiție ciudată a regizorului Franco Zeffirelli

Secretele capodoperei „Iisus din Nazaret”. Condiție ciudată a regizorului Franco Zeffirelli

Una dintre capodoperele regizorului Franco Zeffirelli a fost filmul „Iisus din Nazaret', lansat în anul 1977. Întreaga viață a Mântuitorului este prezentată în aceste filme așa cum apare descrisă în Noul Testament.

Cel care i-a cerut realizarea acestor filme regizorului a fost Papa Paul al VI-lea. Acestea au devenit o capodoperă ce a fost recunoscută în întreaga lume și filmele au fost traduse în mai multe limbi. Zeffireli a făcut un film, nu al momentului, ci al veacului.

Unul dintre secretele ieșite la iveală după mulți ani este că suveranul Pontif și-a exprimat dorința ca în film, rolul principal să îl aibă un actor celebru, ca Al Pacino sau Dustin Hoffman, însă Zeffirelli voia un actor cu un chip blajin și calm, ca de înger. Cei propuși i s-au părut acestuia mult „prea americani'.

Soția producătorului, Kathie Moody, l-a propus pe Robert Powell, bărbatul cu cei mai frumoși ochi albaștri. În film, acesta a fost machiat în așa fel încât ochii săi să fie și mai bine evidențiați.

Un alt secret este că i s-a cerut actorului Robert Powell să clipească cât de rar putea atunci când era filmat de aproape. Regizorul Franco Zeffirelli a pus foarte mult suflet în crearea acestei capodopere și pentru a fi acceptat de întreaga comunitate religioasă, el a consultat numeroși specialiști din fiecare religie.

Succesul său în această privință a fost considerabil. „Iisus din Nazaret' intră în al cincilea deceniu și este o reflexie cuprinzătoare, dacă nu exhaustivă, asupra întregii povești a Evangheliei de la Nașterea Domnului la Înviere, extrasă din toate cele patru Evanghelii, dar influențată semnificativ de Vechiul Testament, de tradițiile evreiești, precum și de arta și imaginația catolică..

Cu toate acestea, Franco Zeffireli a modificat textul original și a adus o notă personală filmului, astfel la partea în care se amintesc cei trei magi, regizorul a modificat în „trei regi'.

Chipul lui Robert Powell a fost folosit ca etalon al chipului lui Hristos în imagini ale culturii pop și în imaginația multor oameni. Același lucru este valabil și în cazul Oliviei Hussey pentru chipul Fecioarei Maria.

Foarte multe scene din film au fost fără sunet, acesta fiind adăugat la sfârșit. Actorul care l-a interpretat pe Iisus în copilărie, Lorenzo Monet, a fost, de asemenea dublat.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete