Se mai pot albi dintii dupa implantul dentar? Daca da, cum?

Se mai pot albi dintii dupa implantul dentar? Daca da, cum?

Fiecare om isi doreste un zambet cat mai placut, iar acest lucru se obtine prin dinti sanatosi, drepti si albi. Cele mai noi tehnici dentare pot sa elimine o multime de probleme si au capacitatea de a restaura complet o dantura cu multe probleme. Totusi, odata ce se renunta la dintii naturali, apar anumite restrictii. Un implant dentar, o obturatie cu plombe, o coroana dentara sau o alta lucrare de acest fel, elimina posibilitatea de albire, spre exemplu.

Dat fiind faptul ca se plateste pentru un implant dentar pret de cateva ori mai mare decat pentru o lucrare clasica, cu punte, foarte multi pacienti solicita si alte avantaje pe langa o restaurare completa a functiilor dintelui. Persoanele care doresc dinti mai albi, pot sa doreasca o albire dentara, iar in cavitatile bucale cu implanturi, aceasta albire poate sa fie problematica.

Se poate albi o dantura cu implanturi?

Practic, nu! Dintii cariati, obturati, cu implanturi sau devitali, nu pot sa beneficieze de procesul standard de albire dentara, care este prezent in din ce in ce mai multe clinici. Totusi, exista solutii. Acestea vor solicita pentru albirea dintilor pret mult mai mare decat in mod normal, pentru o albire standard, insa ceea ce este important este faptul ca pot sa fie eficiente:

  • Schimbarea coroanei dentare. Schimbarea coroanei de pe implant, cu o alta cu nuanta mai deschisa, este o solutie eficienta, insa scumpa.
  • Fatetele dentare. Din pacate, atunci cand este vorba despre implanturi, singura solutie este inlocuirea coroanei dentare. Cand este vorba despre dinti devitali sau cu plombe, fatetele dentare pot fi o solutie cat se poate de inteligenta. De asemenea, sunt destul de costisitoare, insa efectul vizual este unul foarte bun.

Ce riscuri implica albirea dintilor?

Albirea dintilor vine la pachet cu anumite riscuri. Nu sunt mari, insa trebuie sa fie constientizate inainte de orice tratament de acest fel. In primul rand, poate sa genereze o sensibilitate ridicata pentru dinti, mai ales atunci cand se face trecere de la o temperatura la alta. Durerile in mijlocul dintilor frontali pot fi si ele destul de frecvente si la fel, iritatia gingiei.
Aceste simptome insa, apar doar imediat dupa albire, urmand ca dintii sa isi recapete vitalitatea normala.

Sfaturi pentru cei care doresc albire dentara

Cei care doresc dinti cat mai albi trebuie sa incerce, pe cat posibil, sa pastreze o dantura cat mai naturala, deoarece in felul acesta costul de albire va fi mai mic. De asemenea, este bine sa aleaga cu atentie modul in care isi fac albirea, deoarece exista mai multe tehnici si mai multe substante folosite de medicii stomatologi, unele mai riscante pentru dinti, iar altele mai prietenoase.
Concluzia este simpla: Se poate albi o dantura cu implanturi dentare, insa acest lucru vine la pachet cu costuri destul de mari, sau cu riscul de a avea diferente de nuante in zambet.

Află mai multe despre când este recomandat să-ți pui fațete dentare

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete