Schimbări minore pe care le poți face în casă și care îți vor lumina locuința

Schimbări minore pe care le poți face în casă și care îți vor lumina locuința

Aerul proaspăt al primăverii va umple de energie. Tot ce ai de făcut este să te pregătești din timp pentru zilele însorite. Pe lângă o curățenie generală, ai mai putea aduce câteva îmbunătățiri locuinței tale. Iată de unde să începi: 

Primul pas: o inspecție generală

N-am avut parte de o iarnă prea grea, dar nu strică niciodată să verifici eventualele daune din locuința ta. Pereții, geamurile, acoperișul ar trebui cercetate cu atenție dacă stai la casă. La un apartament, situația este mai simplă. Nu vei avea de verificat decât detectoarele de gaze, centrala termică și tocurile geamurilor. Chiar dacă temperaturile devin mai prietenoase, nu ai vrea să tremuri de frig în cazul unor zile mai mohorâte. 

Apucă-te de treabă

După ce ai trecut în revistă aspectele care trebuie puse la punct, te poți apuca de curățenia generală. Lasă soarele să îți intre în casă! Spălatul geamurilor este obligatoriu când vremea începe să se încălzească. Spală perdelele, mută mobila, curăță întreaga casă. 

Apoi, te poți gândi la eventuale îmbunătățiri care să dea un aer cu totul nou locuinței tale. Nu va trebui să spargi banca pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit. Schimbă pernele din camera de zi, zugrăvește-ți bucătăria, pune-ți câteva corpuri de iluminat pentru exterior în grădină sau pe balcon. Sunt alegerea ideală pentru a serile călduroase pe care îți vei dori să ți le petreci în aer liber alături de cei dragi. Primăvara este anotimpul renașterii, iar casa ta merită tot ce este mai bun. 

Nu uita nici de aparatul de aer condiționat. Acum e momentul cel mai potrivit să îl cureți și să verifici dacă își mai face treaba. Știi foarte bine că pe timp de vară îți va fi mult mai greu să găsești un specialist care să-l repare. 

Grădinăritul, hobby-ul de primăvară

Chiar dacă locuiești într-un apartament, nu te împiedică nimeni să îți faci o mică seră, unde poți planta bulbi de flori. Grădinăritul este o activitate extrem de relaxantă, care îți va aduce mari satisfacții. Dacă stai la casă, știi deja că vei avea și mai mult de muncă. Poți începe cu plantarea semințelor de gazon. 

Dacă ai o grădină de zarzavaturi, va trebui să o sapi, s-o cureți de buruieni, iar în cazul unei sere, vei avea de curățat geamurile și interiorul. În primele luni ale anului, poți începe să sădești și plantele care au nevoie de mai mult timp să crească, precum ceapa, vinetele, fasolea, morcovii sau vinetele. Totodată, va trebui să îți verifici și sistemul de irigații. 

Acestea sunt principalele activități pe care ți le poți programa pentru această primăvară. Sperăm ca lista noastră să îți fie de folos. 

Sursa foto: pixabay.com/coyot

(P) Material publicitar realizat împreună cu  Bricodepot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial