Scapă de cicatrici şi riduri cu peelingul chimic!

"Pe percursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele, determină apariţia unor vezicule şi mai apoi, duce la exfolierea suprefeţei cutanate. ”Noua piele” este mult mai catifelată şi mai puţin ridată, dar este temporar sensibilă la razele solare", explică dr. Florin Juravle, medic chirurgie plastică.

Cui se adresează peeling-urile chimice?

Acesta procedură (peelingul chimic) poate fi efectuată pe faţă, gât sau mâini şi este folosită pentru a îndepărta ridurile fine de sub ochi şi din jurul gurii, precum şi pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare, îmbătrânire sau factori ereditari.

De asemenea, se adresează persoanelor cu anumite tipuri de acnee sau cu cicatrici postaceneice, reduce pistruii şi petele solare, precum şi hiperpigmentările postgestaţionale (melasma) sau apărute după tratamentele cu contraceptive orale.

Candidatul eligibil?

De obicei, persoanele cu piele şi păr deschise la culoare sunt candidaţii ideali pentru peeling-urile chimice ( fototip I-III Fitzpatrick), dar şi cele cu ten mai închis pot obţine rezultate bune, în funcţie de tipul de probleme pentru care a fost indicat.

Pregătirea şi planificarea unei astfel de proceduri

Peeling-ul chimic poate fi efectuat numai de către un medic, în cabinet, pentru peeling-urile pe bază de AHA şi TCA nefiind necesară anestezia.

Înainte de un peeling chimic, discuţia cu medicul dumneavoastră ar trebui orientată în direcţia aşteptărilor, beneficiilor şi riscurilor, perioada de recuparare şi costurile.

Nu uitaţi să menţionaţi medicului dacă sunteţi în tratament cu antibiotice sau antivirale, întrucât există unele medicamente fotosensibilizante. De obicei, după peeling-urile superficiale nu este necesară o îngrijire asistată.

Citeste tot pe unica.ro
 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Frumusete