Sarcina pentru femeia modernă – 5 avantaje ale secolului 21

De când lumea și pământul, femeile rămân însărcinate și nasc. E o etapă plină de surprize și de emoții și majoritatea celor care trec prin asta spun că e greu, dar  frumos și că ar repeta experiența. Adevărul este că secolul 21 este cea mai bună perioadă din istoria omenirii pentru a deveni mamă, iar în acest articol, îți vom spune de ce.

  1. Pachetele de naștere te scutesc de o mulțime de probleme

Pachete nastere – iată o noțiune străină pentru generația părinților noștri și, posibil, și pentru unele dintre femeile de azi. Dar acest serviciu, pe care unele dintre clinicile specializate îl pun la dispoziția viitorilor părinți, te scutește de multe bătăi de cap. 

Pachetul de naștere include servicii care acoperă protocolul medical legat de sarcină, de la preconcepție până în clipa nașterii. Majoritatea clinicilor au o ofertă relativ variată de astfel de pachete, în funcție de vârsta sarcinii și de preferințele cuplului, iar unele dintre ele includ și cursuri pentru viitorii părinți. 

  1. Medicina e mai avansată ca niciodată

Progresele pe care le-a făcut medicina în ultimele decenii sunt absolut fantastice, mai ales dacă le raportăm la miile de ani în care oamenii au fost victimele miturilor și ezoterismului. În prezent, medicina are instrumentele necesare pentru a preveni, diagnostica și trata în mod eficient aproape orice problemă ar putea surveni în ceea ce privește sarcina și nașterea. 

Mortalitatea la naștere s-a redus semnificativ. Complicațiile apărute pe perioada sarcinii pot fi, acum, gestionate, cu singura condiție ca gravida să se prezinte la controalele periodice programate. Se pot efectua inclusiv operații în uter, asupra bebelușului încă nenăscut, pentru a corecta unele defecte.

Gama de investigații prenatale este atât de generoasă și de complexă, încât bolile grave sunt, de obicei, identificate precoce, astfel încât părinții au posibilitatea să ia cele mai potrivite decizii pentru familia lor. 

  1. Programele de protecție a mamelor sunt mai bine puse la punct decât în orice alt moment al istoriei

Toate statele dezvoltate au programe clare de încurajare a natalității și de susținere a mamelor după naștere, prin concediul de îngrijire a copilului, concediul prenatal, zile libere, concediul medical, programul de lucru redus pentru mamele care alăptează și așa mai departe. 

Istoric vorbind, măsurile de protecție socială de care se bucură, în prezent, mamele, sunt fără precedent. Iar dacă te gândești la vremurile în care femeile nu aveau serviciu, ci se ocupau exclusiv de copii și de gospodărie – ei bine, e puțin probabil să își dorească cineva să se întoarcă la acele timpuri. 

  1. Tehnologia vine în sprijinul mamelor cu o mulțime de gadgeturi

Părinții noștri încă mai spălau pelinci, măsurau temperatura cu un termometru cu mercur care indica valoarea corectă după vreo cinci minute, fierbeau biberoanele în oala cu apă pusă pe aragaz, iar la medicul de circă, vaccinurile se făceau cu seringi de sticlă fierte în prealabil…

În ziua de azi, avem la îndemână scutece de unică folosință – și nu unul, ci o mare varietate de modele, sterilizatoare, balansoare electrice, termometre digitale, monitoare audio-video pentru bebeluși, carusele muzicale, scaune auto pentru un plus de siguranță și jucării pe care bunicii noștri le consideră parcă aduse de pe altă lume. 

Progresele tehnologice ale ultimilor ani nu au pierdut din vedere un segment foarte important de cumpărători: părinții, care ar face orice pentru copiii lor. 

  1. Mamele au acces la nenumărate surse de informare

Pe vremuri, ce spunea medicul de circă sau asistenta acestuia era sfânt. Din fericire, azi avem la dispoziție o mulțime de surse de informare. E drept, trebuie să le alegem pe cele corecte, dar e o ușurare să știi că ai acces la informația din lumea întreagă, la studii recente și la opiniile nenumăraților specialiști de peste mări și țări.

Părinții beneficiază, azi, de avantaje pe care nimeni nu și le-ar fi imaginat, acum 50 de ani în urmă. Cu siguranță este minunat să ai un copil, iar experiența ne învață că va fi din ce în ce mai bine! 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial