Santorini, insula mea de dor, insula mea de vis

avantaje.Santorini.11.06.2014

Impresia mea este că doar în Grecia poti găsi soare de prima mână. Nu stiu de ce, dar parcă nicăieri nu te bronzezi mai frumos si mai uniform, nicăieri soarele nu este mai prietenos ca pe pe plajele elene. Poate energia pozitivă a grecilor sau frumusetea acestor locuri atrag razele cele mai bune de soare.

Paradisul insulelor grecesti

Pentru foarte multi turisti, Santorini este Paradisul insulelor grecesti. Si într-adevăr, această insulă superbă este acel gen de destinatie turistică la care cu cât te gândesti mai mult, cu atât o iubesti mai mult, cu cât o vezi mai des, cu atât ti se face si mai dor de ea. Mai ales că nici o insulă grecească nu a fost creată de energia unui vulcan atât de spectaculos, care a lăsat în urmă peisaje de vis. În mijlocul insulei veghează încă ,,Marele Arhitect', gata oricând să aducă Atlantida înapoi.

Drumul până la Santorini este o aventură încântătoare, pentru că nu se poate ajunge pe insulă decât cu mici vaporase, cu feribotul sau cu avionul.  Fie că vii din portul Pireu, din Creta sau de pe alte insule, ziua sau noaptea, nu poti să tremuri de emotie când descoperi pentru prima dată insula cu chip aproape uman, dacă nu ar fi un vulcan amortit.

Si un răsărit de soare ar putea să fie de ajuns să te lasi cucerită definitiv, dacă nu ai da cu ochii de bisericile cu acoperisul albastru, care te intimidează si te coplesesc cu frumusetea lor. 

Romantica insula Santorini

De altfel, Santorini este renumită pentru apusurile de soare de o frumusete dramatică. Si asta pentru că inima îti bate îngrozitor de tare când esti atât de sus încât poti să tragi de ,,mustata' vulcanului adormit. Nu ai cum să uiti o asemenea imagine si nici nu poti să o compari cu altceva. De aceea Santorini este o insulă romantică, pentru că aici se trezesc cele mai ascunse si intime sentimente, ingredientul secret care tine vulcanul între somn si veghe.

Insula vibrează neîncetat dinspre tărm spre inima insulei. La tavernele de la malul mării găsesti mereu mâncare bună si muzică live. Poti să străbati insula de la un capăt la altul si să faci plajă si baie în cât mai multe golfuri si locuri fără seamăn. La fel de bine, poti să iesi seara la plimbare sau la cumpărături în Fira, capitala insulei, în care misună mii de turisti care iau cu asalt magazinele, bisericile, barurile, restaurantele si tavernele care dau tonul unei vieti de noapte vibrante.

Sejur Santorini Grecia 

Aegean Plaza 4*- de la 576 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro , 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta