Sănătatea picioarelor începe cu încălțămintea potrivită. Sfaturi pentru a avea grijă corect de încălțămintea din garderobă

Statisticile consideră că o femeie va achiziționa în cursul vieții în jur de 19 perechi de pantofi. Realitatea de zi cu zi ne spune că femeile poartă doar câteva piese din colecția bogată. Tocurile, deși au fost create la început pentru bărbați, în timp s-au dezvoltat într-un simbol pur feminin. În secolul XXI, femeia modernă, independentă și încrezătoare știe ce-și dorește și cum să-și obțină idealurile. Cu toate acestea, sănătatea picioarelor care o servesc în bătăliile alese au de suferit din când în când. De aceea, este atât de important să știe cum să-și îngrijească picioarele și cum să-și îngrijească încălțămintea în mod corect.

Sfaturi pentru a avea grijă corect de încălțămintea din garderobă

  • Depozitează corect încălțămintea

Încălțămintea trebuie păstrată într-un loc răcoros și uscat. Aceasta este regula de bază pentru a întreține corect pantofii, cizmele sau bocancii. Dacă spațiul permite, depozitează pantofii pe rafturi sau în cutii. De asemenea, dacă păstrezi pantofii în cutiile lor originale, lipește o etichetă pe ei sau aplică o fotografie pe cutie pentru a-i identifica mai ușor. Nu trebuie să ai peste 3000 de perechi de pantofi ca Celine Dion pentru că nu cantitatea contează, ci calitatea. De aceea, caută pantofi, sandale sau papuci pentru femei de la Kalapod din materiale rezistente și calitative care înfrumusețează picioarele delicate ale tuturor doamnelor și domnișoarelor.

Mai mult, înainte de a așeza pantofii în locurile respective, nu uita să-i ștergi de praf și murdărie, astfel încât să nu aibă timp să se usuce urât și să păteze materialul. Umple încălțămintea cu hârtie sau cu o formă de pantofi specială care îi va împiedica să se lase sau să-și piardă forma în timp.

  • Reîmprospătează pielea pantofilor

Primul pas este să aplici crema de pantofi la suprafață. Asigură-te că încălțămintea este complet curată și uscată înainte de a aplica crema. Utilizează cremă de culoarea pantofului și aplic-o cu o cârpă moale sau cu o perie aplicatoare. După ce ai aplicat-o, las-o o să se înmoaie la suprafață peste noapte. Acest lucru va recondiționa pielea. Apoi, aplică ușor un lac de ceară cu o cârpă de bumbac sau o pensulă de aplicare, folosind o mișcare circulară. Lasă ceara să se usuce la aer (nu pune niciodată pantofii din piele în fața unui calorifer sau a unei alte surse de căldură pentru a se usca). Ceara va proteja pantofii.

De asemenea, folosește o perie din păr de cal pentru a lustrui pantofii. Pentru o strălucire vizibilă, îmbibă ușor o cârpă curată cu apă și lustruiește suprafața pantofului. Ține strâns cârpa de ambele capete și trage-o rapid înainte și înapoi peste încălțăminte.

  • Îngrijește-ți picioarele obosite

Există multe studii care sugerează că înmuierea pielii în sare Epsom ajută la completarea corectă a corpului cu magneziu. Sarea Epsom este numele cunoscut pentru „sulfatul de magneziu‟, care eliberează ioni de magneziu și sulfat atunci când este adăugată în apă, fiind o modalitate extraordinară pentru a relaxa și detensiona picioarele obosite. De asemenea, ia o pauză de la pantofii cu toc când simți picioarele extenuate și folosește sandale care lasă pielea să respire (pe timp de vară) și în tot restul anului folosește încălțăminte ergonomică care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunei femei.

În concluzie, îngrijirea picioarelor reprezintă sănătate, iar îngrijirea încălțămintei este un semn de respect pentru propria persoană. Tu ce părere ai?

Sursă foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial