Sam Worthington, transformare neașteptată după rolul din „Avatar”

După lansarea primului Avatar, actorul australian Sam Worthington a devenit celebru peste noapte. Însă faima aproape că l-a ruinat. Starul era cunoscut pentru faptul că avea un temperament exploziv și o personalitate dificilă.

În tot acest timp, Worthington își masca o nesiguranță profundă prin comportamentul său. Doar întâlnirea cu viitoarea sa soție și nașterea copiilor l-au ajutat pe Sam să se regăsească pe sine și să iasă din perioada sa întunecată.

Filmările pentru Avatar aproape că i-au pus capăt carierei lui Sam Worthington

Când actorul se pregătea pentru prima sa audiție pentru aclamatul film Avatar, nu știa nimic despre proiectul la care intenționa să participe. Nu i s-a spus numele regizorului sau schița aproximativă a intrigii. Drept urmare, actorul s-a purtat în timpul audiției ca un îngâmfat, ceea ce l-a convins pe regizor. Sam însuși, la acea vreme, își vânduse majoritatea bunurilor și locuia într-o mașină cu toate lucrurile sale modeste și o saltea.

După lansarea filmului, faima lui Worthington a explodat. A început să primească oferte pentru roluri importante, dar genul filmelor de acțiune și rolul de erou dur a devenit rapid plictisitor pentru actor. Cel mai important, era extrem de descurajat de modul în care oamenii vorbeau cu el în interviuri. Presa nu era prea interesată de noile sale roluri, ci dorea să afle detalii din viața sa personală.

Sam a încercat să-și înece frustrarea și dezamăgirea în orice mod posibil. Singura lui consolare era alcoolul, dar acesta l-a transformat într-un om iritabil și certăreț, cu care era dificil de comunicat. Fără să-și dea seama, Worthington a început încet-încet să se prăbușească.

Sam Worthington și Lara Bingle

Nimeni nu știe cum s-ar fi terminat cariera sa dacă nu ar fi existat o întâlnire neprevăzută în Central Park, New York. La fel ca personajul său din Avatar, Sam a fost salvat de dragoste. Worthington a venit la un eveniment cu niște prieteni și a observat brusc o blondă superbă în mulțime. Era modelul australian Lara Bingle.

Tinerii s-au cunoscut și au început să se întâlnească. Lara a simțit imediat că și-a găsit în sfârșit sufletul pereche și chiar le-a spus părinților ei că nunta era pe aproape. Mama ei a fost nedumerită. Lara nu se înțelegea de obicei foarte ușor cu oamenii și nu avea încredere prea repede.

‘Avatar: The Way of Water’ film premiere, Los Angeles, California, USA – 12 Dec 2022SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Soția sa l-a ajutat să depășească dependența de alcool

Lara a fost cea care l-a convins pe Sam să renunțe la dependențele sale. Nu a fost amenințătoare sau furioasă, pur și simplu a recunoscut că nu ar fi putut să stea în preajma unei astfel de persoane. Așa că Sam a reușit să se adune. La aproximativ un an după ce s-au cunoscut, cuplul s-a căsătorit. Au închiriat o casă în Melbourne, au invitat zece dintre cei mai apropiați prieteni și rude și au avut o ceremonie discretă despre care restul lumii avea să afle mult mai târziu.

Familia Worthington s-a mărit rapid. În 2015, s-a născut primul fiu al cuplului, Rocket Zot, urmat de Racer în 2016 și apoi de River în 2020. Sam a decis că numele copiilor săi trebuie să aibă o semnificație în spatele lor, scrie Bright Side.

Rocket simbolizează ascensiunea, iar numele Racer l-a găsit într-un poem despre un copil mic care trăiește din plin. După ce au avut doi urmași plini de energie, părinții au decis să îi dea celui de-al treilea fiu al lor un nume mai calm: River. Dar micuțul s-a dovedit a fi cel mai vioi. Este mereu activ și le dă multe bătăi de cap părinților săi.

Lara spune că faima aduce suișuri și coborâșuri în viața lor, dar căsnicia lor este cea care îi ajută pe cei doi să facă față. Sam o susține întotdeauna și o inspiră să facă lucruri noi. Cu el, nu trebuie să se prefacă și poate fi pur și simplu ea însăși.

Încă de la început, cuplul a decis să nu fie niciodată despărțiți pentru perioade lungi de timp, așa că încearcă să nu petreacă mai mult de două săptămâni departe unul de celălalt. Dacă munca îi obligă pe Sam sau pe Lara să fie departe de casă pentru o perioadă lungă de timp, întreaga familie merge împreună. Ambii își susțin reciproc aspirațiile profesionale și, deși nu este ușor să echilibrezi viața de familie cu munca a doi părinți, până acum se descurcă de minune.

Încă de la început, Sam și Lara au încercat să își protejeze viața personală de atenția presei. Amândoi cred că copiii lor au dreptul la o copilărie normală, departe de camerele de luat vederi. Actorul își amintește cât de grea a fost pentru el povara faimei bruște și vrea ca fiii săi să crească ca niște copii normali, făcând sport și uitându-se la desene animate.

Băieții nu înțeleg încă pe deplin cu ce se ocupă tatăl lor celebru. Ei sunt siguri că principala lui meserie este doar aceea de a fi tătic. Nu sunt prea interesați de filmele sale. Cel mai important lucru pentru ei este că Sam îi duce la antrenamentele de fotbal sau se uită la desene animate cu ei.

La un moment dat, familia s-a mutat chiar din Australia la New York, pentru ca copiii să poată ieși liber afară, deoarece acolo există legi mai stricte în privința paparazzilor. Iar alegerea școlilor, pentru băieții mai mari, i s-a părut mai bună Larei la vremea respectivă.

În plus, ambii părinți sunt atenți să nu posteze fotografii cu copiii lor pe Instagram. Lara a recunoscut că acum scrie doar despre munca ei pe rețelele de socializare și preferă să nu-și menționeze viața de familie. Ea crede că, cu cât mai puține detalii despre familia ei știu oamenii, cu atât mai bine.

Sam Worthington recunoaște că uneori face și el greșeli în creșterea fiilor săi, deoarece copiii nu vin cu un manual de instrucțiuni. Dar el încearcă să găsească un echilibru între muncă și viața de familie. În plus, orice părinte poate lua decizii greșite, iar acest lucru este perfect normal. La urma urmei, acesta este modul în care oamenii învață și se dezvoltă.

El și Lara acționează ca un front unit în procesul de educație parentală. Ajută foarte mult faptul că ambii părinți s-au născut în Australia și împărtășesc aceleași valori. Calitatea de părinte l-a schimbat enorm pe Sam, iar acesta încearcă să petreacă cât mai mult timp cu fiii săi. Niciunul dintre ei nu ar putea fi descris ca fiind un părinte prea strict.

Faptul că are copii l-a ajutat pe Sam Worthington să intre în rolul său din „Avatar: Calea apelor'

Actorul menționează că, în timpul filmărilor pentru primul Avatar, semăna foarte mult cu personajul său – același scandalagiu neînfricat, gata să-și sacrifice chiar și propria viață pentru victorie. Dar între filmările celor două filme, viața lui Worthington s-a schimbat. A devenit familist și tată a trei copii. Acest lucru l-a ajutat să îl portretizeze cu autenticitate pe Jake Sully.

Personajul a suferit și el o schimbare în viața sa. În film, fostul pușcaș marin este acum mai preocupat de siguranța celor cinci copii ai săi decât de isprăvile sale.

„Copiii lui (Jake) vor să fie așa cum era Jake înainte, iar el trebuie să se transforme într-un pacifist pentru a încerca să-și oprească familia să nu se distrugă. Este emoție pură”, a declarat actorul din Avatar, potrivit sursei citată anterior.

Când Sam era tânăr, era dispus să riște orice. Dar fiii săi l-au făcut să-și privească viața altfel. Acum își face mereu griji, încercând să fie cu ochii pe copiii săi, ceea ce poate fi o provocare. Această nouă experiență familială l-a ajutat și în cariera de actor, permițându-i să își asume personaje mai complexe.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete