S-a născut cu o malformație unică în lume, iar boala îi poartă acum numele. Cazul unui băiețel i-a uimit pe medici

S-a născut cu o malformație unică în lume, iar boala îi poartă acum numele

Hamish Robinson, un băiețel în vârstă de zece ani, s-a născut cu o malformație unică în lume, iar pentru că nu există un caz asemănător la nivel mondial, boala de care suferă îi poartă acum numele. 

Hamish Robinson s-a născut prematur, cântărind mai puțin de 1 kilogram, dar cu toate acestea, micuțul a supraviețuit. Imediat după naștere, Hamish a intrat sub atenta supraveghere a medicilor, având în vedere că încă din primele zile de viață starea sa de sănătate a fost una complicată. Pentru că era îngrijorată cu privire la modul în care băiețelul ei se dezvoltă, mama lui Hamish a decis să îl ducă la un medic genetician.

“El trecea prin anumite etape, însă altele lipseau. Nu vorbea deloc, până când într-o zi, când avea 17 luni, a spus mama, după care am așteptat 6 ani ca să aud altceva. Am bănuit ulterior că lucrurile nu sunt ok. Nu vorbea, nu făcea lucrurile pe care ar fi trebuit să le facă.”, a spus Kay Robinson, mama băiețelului, potrivit dailymail.co.uk.

S-a născut cu o malformație unică în lume, iar boala îi poartă acum numele

Hamish Robinson a fost operat de hernie când avea doar patru luni, după care a fost consultat de mai mulți specialiști, inclusiv de un endocrinolog, imunolog și gastroenterolog. În urma investigațiilor amănunțite, medicii au descoperit că băiețelul s-a născut cu o mutație cromozomială unică, ceea ce a făcut ca unul dintre rinichii lui să se afle în zona coapsei, iar această problemă poartă acum numele băiețelui, “sindromul Hamish”. Cel de-al doilea rinichi este poziționat corect și chiar dacă prezintă această malformație, funcția renală a băiețelului nu a fost afectată, rinichii funcționând perfect normal.

Cu toate acestea, Hamish Robinson aude cu o singură ureche, se confruntă cu crize de astm puternice, are probleme la nivelul coloanei vertebrale, prezintă dificultăți de învățare și pentru a comunica are nevoie de o voce lucrată pe calculator. Cazul său este unic în lume, ceea ce reprezintă o provocare pentru medici, aceștia neștiind cum să reacționeze în cazul în care apar complicații. Deși până acum rinichii au funcționat la capacitate maximă, mama băiatului spune că medicii au avertizat-o că există posibilitatea ca pe măsură ce Hamish Robinson crește, starea sa de sănătate să aibă de suferit. Astfel, o simplă infecție urinară ar putea să îi pună viața în pericol.

În ciuda problemelor serioase de sănătate, Kay Robinson, mama băiețelului și-a propus să îi ofere acestuia o educație obișnuită.

“Este un băiat atât de sociabil, cu o personalitate magnetică. Știam că dacă îl voi înscrie la o școală îl voi limita.”, a spus Kay Robinson.

Hamish Robinson luptă împotriva bolii și încearcă să ducă o viață normală. Mai mult decât atât, băiețelul a apărut într-o pantomimă, urmează cursuri pentru a învăța să sară bine la trambulină și încearcă să obțină centura neagră la karate, sport pe care îl practică de la vârsta de cinci ani.

Vezi AICI cum arată Hamish Robinson, băiețelul care s-a născut cu o malformație unică în lume.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Viața prin ochii unei femei bolnave de cancer – 45 de lecții de viață de la Regina Brett

A vrut să îi doneze un rinichi soțul ei și a descoperit că este în pericol să își piardă viața. Cu ce afecțiune gravă a fost diagnosticată această femeie?

Dragostea învinge tot: un cuplu în care bărbatul are dizabilități severe își filmează provocările cu care se confruntă zilnic

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Povesti adevarate