Ruxandra Zaharia, trainer în lash making: “Participarea constantă la evenimente de frumusețe a devenit un must pentru lash artistul de azi”

Tact, răbdare, exerciţiu, toate repetate cu aceeaşi dăruire zi de zi. Sunt nu doar ingredientele care fac dintr-o persoană pasionată de lumea frumuseţii şi a frumosului un expert, ci şi reţeta prin care Ruxandra Zaharia a reuşit să devină astăzi unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi lash stilişti din România. Fondatoare a propriului salon şi a propriei academii, Evident Lash Academy, Ruxandra Zaharia pregăteşte următoarea generaţie de specialişti, prin zecile de cursuri şi conferinţe create. Autoare a propriilor tehnici de volum, experta în frumuseţe se află acum şi în spatele celui mai complex eveniment online de perfecţionare pe domeniu, Lashensation, care va avea loc anul viitor. Până atunci, Ruxandra Zaharia ne dezvăluie într-un interviu exclusiv tot ceea ce nu se vede din fascinanta meserie de lash artist! 

Sunteţi unul dintre cei mai importanţi lash artişti, cu o multitudine de evenimente la activ. Cât de mult contează pentru un expert să ia parte la astfel de evenimente? Dar să le organizeze? În cazul dumneavoastră, care dintre ele v-a marcat pozitiv?

Pot spune că exact aceste evenimente au făcut diferenţa în evoluţia carierei mele. Când am pornit pe acest drum, concurenţa a fost minimă, chiar şi aşa, am simţit nevoia să mă diferenţiez, pentru că am intuit potenţialul domeniului pe care l-am ales. Drept care, am început să merg în străinătate, ca să particip la conferinţe pe domeniu, într-un timp în care, în ţara noastră, nu existau încă astfel de evenimente. Astăzi, când concurenţa este tot mai acerbă, cred cu tărie că participarea constantă la astfel de evenimente a devenit un must' pentru lash artiştii care se respectă.

În ceea ce priveşte organizarea unor astfel de evenimente, vă pot mărturisi că în spatele lor există o muncă titanică, însă efortul merită din plin! Personal, mă aflu la a treia ediţia a celei mai mari conferinţe online dedicate industriei stilizării genelor şi sprâncenelor din România şi pot spune că acest lucru mi-a adus şi mai multă apreciere din partea colegilor de breaslă. Fără exagerare, fiecare eveniment la care am participat sau pe care l-am organizat mi-a marcat în mod pozitiv cariera, şi nu doar pentru că îmi place să văd partea plină a paharului. Adevărul este că nu se poate să pleci de la astfel de evenimente fără să obţii măcar o informaţie nouă! 

Tendinţele în industria frumuseţii vin şi pleacă. Totuşi, cât de important este, ca specialist, să fii la curent cu toate aceste schimbări?

Este esenţial să ţii pasul cu toate aceste schimbări! În caz contrar, rişti să dispari din peisaj, din simplul motiv că nu mai eşti relevant. Este firesc ca industria să fie în continuă transformare, iar clientele să îşi dorească să fie în pas cu moda. Noi, ca specialişti, trebuie să răspundem prompt cerinţelor, să putem oferi procedurile căutate la cele mai înalte standarde de siguranţă, dar şi de execuţie. 

Activaţi deja de ceva timp în acest domeniu. Cum îl percepeţi acum, faţă de momentul în care v-aţi început cariera?

În urmă cu mai bine de un deceniu, atunci când mi-am schimbat complet viaţa şi am ales drumul frumuseţii, eram doar trei lash artişti în tot Bucureştiul. Astăzi sunt zeci de mii de specialişti în toată România. O creştere uriaşă, aşadar, care a venit la pachet cu o competiţie pe măsură. Astăzi, există multe voci care au puterea să modeleze domeniul frumuseţii, să dea naştere unor noi tendinţe, să încerce să îşi impună viziunea. Situaţia actuală însă mă bucură enorm! Întotdeauna concurenţa trebuie să te motiveze să devii tot mai bun. 

Extensiile de gene ne schimbă nu doar înfăţişarea, ci şi dispoziţia. Ce impact aţi observat că are rezultatul final asupra clientelor dumneavoastră?

După cum ştim, clientul cumpără întotdeauna emoţional, deşi îşi justifică alegerile raţional. Extensiile de gene au devenit acel serviciu cosmetic care provoacă dependenţă în rândul clientelor, din câteva motive clare: le redau încrederea în propria persoană, le sprijină să se simtă mai frumoase şi, totodată, le ajută să salveze o resursă extrem de preţuită: timpul! Multe cliente ajung să renunţe la machiajul de zi cu zi atunci când au extensii de gene, pentru că procedura este menită să le accentueze privirea şi să le confere genelor volumul dorit. Serviciul vine armonios în completarea genelor noastre naturale, atât timp cât tehnicianul este pregătit ca la carte pentru meseria sa. 

Care sunt cele mai mari provocări ale meseriei de lash artist, dar şi care sunt avantajele unei astfel de meserii?

Cea mai mare provocare este exact începutul acestei meserii. De ce? Pentru că jobul este incorect perceput. Unele dintre persoanele care îşi doresc un astfel de loc de muncă vin cu aşteptări greşite la cursurile de formare, având impresia că meseria este mult mai uşoară. Provocările încep însă încă din prima zi de curs: este dificil pentru majoritatea să aibă răbdărea necesară ca să implementeze această meserie în mod corect. Totodată, la capitolul provocări putem adăuga şi faptul că este o meserie care necesită perfecţionare continuă şi, prin urmare, o investiţie continuă. De cealaltă parte a baricadei, există şi extrem de multe avantaje. Unul dintre ele, printre cele mai mari de altfel, constă în faptul că este o meserie remunerată corect. Totodată, industria noastră găzduieşte unele dintre cele mai ample şi frumoase evenimente. Există aşadar o componentă de suflet importantă în domeniul nostru: ne ajută să ne conectăm cu alţi oameni. 

Lumea creată de Ruxandra Zaharia, este la doar un click distanţă, pe site-ul oficial al salonului şi academiei pe care le-a fondat: http://www.evidentlashacademy.ro/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial