Rutina de îngrijire acasă: 4 sfaturi de care să ții cont

Rutina de îngrijire acasă: 4 sfaturi de care să ții cont

Între ședințele video cu echipa de la birou, rețetele noi pe care le încerci în bucătărie și alte treburi casnice, ar fi bine să mai iei o pauză din când în când și să ai grijă de tine, mai ales când vine vorba de îngrijirea personală.

În plus, pentru că nu mai trebuie să te grăbești în fiecare zi ca să pleci la birou, la sală sau în oraș, ai suficient timp să adopți câteva obiceiuri de îngrijire. Așadar, iată ce poți face acasă pentru a te simți și arăta bine:

Exfoliază pielea în mod regulat

Pielea produce în mod continuu celule noi, iar celulele moarte se pot acumula la suprafața acesteia, lăsând un aspect de piele uscată. Din acest motiv, este necesar ca celulele moarte să fie îndepărtate pentru a lăsa pielea fină și strălucitoare. În plus, exfolierea grăbește regenerarea celulelor și menținerea unei pieli sănătoase. Alege un exfoliant blând cu pielea și evită produsele care conțin acid glicolic sau alți exfolianți duri, precum zahăr sau sare.

Poți opta, în schimb, pentru un exfoliant pe bază de acid lactic, jojoba sau acizi fructiferi. În același timp, ține cont că nu este recomandat să exfoliezi pielea prea des, deoarece se poate irita și deveni sensibilă. E suficient să aplici un exfoliant o dată pe săptămână pentru a avea o piele hidratată și fină.

Ai grijă de sănătatea părului

Sănătatea părului este la fel de importantă ca cea a pielii. De aceea, este important să menții în această perioadă câteva obiceiuri de îngrijire pentru a avea un păr hidratat și fin. În cazul în care obișnuiești să îți vopsești părul, poți comanda o vopsea de par pentru a păstra culoarea acestuia. De asemenea, aplică o mască de păr de două ori pe săptămână pentru a avea un păr sănătos. 

Redu frecvența spălatului pe cap la cel mult trei ori pe săptămână, mai ales că acum nu trebuie să ieși zilnic din casă. Dacă te speli pe cap prea des, părul își pierde uleiurile naturale care mențin sănătatea scalpului și a firelor de păr. O soluție ideală ar fi folosirea unui șampon uscat pentru a evita să te speli pe cap zilnic.

Îngrijește corect tenul

Dacă nu folosești o loțiune pentru curățarea tenului, e suficient să te speli pe față cu puțină apă călduță. Evită apa fierbinte, deoarece poate duce la uscarea tenului. Imediat după ce te-ai spălat pe față sau după duș, aplică o cremă hidratantă, când pielea este încă umedă. Ar trebui să aplici crema hidratantă atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare.

Totodată, poți aplica și o mască pentru ten de cel puțin două ori pe săptămână, pentru a curăța tenul de impurități și pentru a îndepărta excesul de celule moarte și praf. Măștile de față sunt esențiale pentru a avea un ten fin, hidratat și strălucitor. Poți opta atât pentru măști din comerț, cât și pentru cele naturale, pe care le poți face singură acasă.

Curăță produsele de înfrumusețare

De cele mai multe ori, nu avem timp sau uităm că este important să curățăm ustensilele pe care le folosim pentru aplicarea cremelor, loțiunilor sau produselor de make-up. Iar acum ai suficient timp pentru a te ocupa de această sarcină. Pensulele, de exemplu, pot acumula în timp reziduuri, care pot cauza apariția acneei sau pot irita pielea și îngreuna aplicarea machiajului.

Pentru a curăța pensulele, e suficient să aplici puțină apă micelară în palmă, să umezești pensula în apă călduță și apoi să învârți pensula în palmă timp de câteva secunde. Clătește din nou pensula cu apă călduță și masează ușor cu degetele pentru a îndepărta cât mai bine reziduurile.

Chiar dacă nu mai poți merge la salon, asta nu înseamnă că nu te poți răsfăța acasă sau că nu poți integra obiceiuri noi în rutina de îngrijire. Ai grijă de sănătatea părului, hidratează tenul și pielea și, nu în ultimul rând, curăță pensulele pe care le folosești în mod normal pentru aplicarea machiajului, astfel încât să previi apariția unor probleme ale tenului.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mega Image

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial