Rutina de dimineață: Sfaturi potrivite pentru o productivitate crescută dacă nu ești o persoană matinală

Expresia „bufnițe de noapte' este folosită pentru a descrie persoanele care adorm foarte târziu. Studii publicate în revista Sleep Medicine au constatat că efectuarea a patru schimbări în stilul de viață ajută oamenii să meargă mai devreme la culcare. Transformarea rutinei de dimineață după doar trei săptămâni este posibilă, iar stresul și depresia scad semnificativ. Grijile zilnice, slalomul între viața de familie și cea profesională afectează în timp sănătatea fizică și mintală.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că depresia este prezentă la aproximativ 121 de milioane de persoane din întreaga lume. Este un număr îngrijorător care trebuie să-ți dea de gândit. Ai nevoie de o rutină personalizată pe care să o folosești cu sârg dacă vrei să te bucuri la maximum de viață. Iată, deci, câteva idei pentru a-ți crește motivația și productivitatea chiar dacă nu ești cea mai matinală persoană.

Stinge lumina

Când te pui să dormi, expunerea la lumină nu este recomandată. Stinge toate luminile din casă, televizorul, și pune cât mai departe telefonul mobil. Ca să crești nivelul de melatonină din corp nu trebuie să ai nicio sursă de lumină în preajmă. Acesta este un hormon produs de glanda pineală direct răspunzătoare pentru setarea ceasului biologic.

Începe cu micul dejun

După ce te trezești, încearcă să iei cât mai repede micul dejun pentru a avea energie în cursul zilei. De altfel, poftele pentru ronțăieli și mâncare nesănătoasă se vor diminua dacă mănânci dimineața.

Pentru a porni ziua cu dreptul, o cafea tare este un ajutor de încredere. Fie că îți place gustul cafelei la ibric sau de la un espressor automat Philips, alegerile sunt nelimitate. Pe lângă asta, respectă un program fix de mese și ia prânzul la aceeași oră. Ultima cină ar trebui să fie până în ora 18:00. Renunță la obiceiul de a mânca târziu în noapte.

Respectă rutina

Menține orele de somn și de trezire fixe, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. Deși vei fi tentată să dormi mai mult în zilele libere, află că acest lucru îți va perturba serios ritmul circadian al corpului. Un alt aspect important este să renunți la amânarea alarmei. Ridică-te din pat imediat ce a sunat, fără scuze inutile.

Fă sport

Chiar dacă ești o persoană sedentară, mișcarea nu doar că te ajută să ai un corp sănătos și frumos, dar îți oferă energie. Te vei folosi de aceasta pe parcursul zilei, iar creierul te va răsplăti negreșit.

Ordine înainte de somn

După o zi grea, ultimul lucru pe care îl vrei este să faci curățenie. Chiar dacă lucrezi de acasă în această perioadă, strânge-ți lucrurile pe care le-ai folosit în cursul zilei. Astfel, îți va fi mult mai ușor să te apuci de treabă dis-de-dimineață.

Fă curat pe birou și în camere. Dacă ai revenit de la muncă, este important ca locuința să fie primitoare. Fă-ți patul în fiecare dimineață și strânge toate hainele pe care le-ai aruncat în grabă. Un mediu ordonat îți pune cu siguranță gândurile în ordine.

Planifică

Organizarea sarcinilor lunare de la birou şi a celor de după programul de muncă este un lucru esențial. Dacă lucrezi în IT, marketing online sau în educație, planificarea săptămânală este pentru tine. Fie că alegi servicul Google Calendar de gestionare a timpului sau o agendă, o să observi puțin câte puțin cât de mult îți vor crește productivitatea și randamentul. O tablă magnetică de planning pe săptămână nu este doar ingenioasă, dar și extrem de drăguță. Aplicațiile pe mobil sunt și ele o opțiune dacă nu dorești să te complici inutil.

Cum toamna a venit, scoate de la naftalină lumânările și bețișoarele parfumate. Înainte de somn, deschide larg fereastra și lasă aerul curat să pătrundă în casă. Te vei bucura, astfel, de o atmosferă odihnitoare și intimă, pregătită în totalitate pentru un somn profund și sănătos.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Philips

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete