Românii pot primi alocațiile pentru copii în Germania. Care sunt condițiile?

Chiar dacă anual mii de români aleg să plece la muncă în Germania, faptul că România este un stat membru al Uniunii Europene, ne oferă câteva avantaje.

Printre aceste avantaje, se numără și faptul că, Românii care muncesc legal în Germania, și au resedința în România, au acces la alocația europeană, care înseamnă o prestație de tip familial și are defapt același regim ca aolocațiile din sistemul Românesc.

Această alocație se poate obține și retroactiv, mergând pe un termen de la 1 până la 3 ani, urmându-se mai multe criterii care se vor lua în calcul.

Deși de acest drept se poate bucura orice român care lucrează în străinătate, foarte puțini obțin acest tip de alocație.  Acest fapt, datorându-se lipsei de informări.

Tocmai de aceea, am detaliat mai jos, care sunt condițiile de acordare a alocaților pentru copii în Germania.

Astfel, în Germania au dreptul la alocație toți copiii care au reședința în acest stat, sau in unul dintre Statele Membre UE, dacă unul dintre părinți își desfăsoară activitatea în Germania.

Alocația se poate acorda până la împlinirea cârstei de 18 ani sau 25 de ani pentru tinerii care urmează studiile liceale sau universitare.

Lucrătorii români din Germania pot depune cererea de acordare a alocației pentru copil inclusiv online la Familienkasse

Odată completată, cererea va trebui semnată și trimisă împreună cu copiile documentelor de indentitate dar și impreună cu o adeverință eliberată de către angajatorul german unde lucrați, în care să fie menționată data la care ați început activitatea.

Pentru copii care au vârsta mai mare de 18 ani, va fi nevoie de depunerea unor  documente suplimentare, prin care se face dovada continuării studiilor.

Trebuie menționat faptul că este posibil ca în unele regiuni din Germania să se solicite ca documentele să fie traduse în limba Germană pentru aplicarea plății alocației copilului.
Cuantumul alocației europene este între 204 euro și 235 de euro lunar.

În final, dacă doriți să nu mai lucrați în Germania sau ați luat decizia de a vă întoarce acasă, este important să știți faptul că aveți responsabuilitatea să anunțați oficialitățiile germane, deoarce beneficiul de acordare a alocației trebuie sistat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial