Rolul auditului financiar în creșterea transparenței și eficienței unei companii

A administra o firmă de succes, cu potențial pe piață și deschisă față de colaborări și investitori presupune o atenție deosebită la detaliile care țin de transparență și funcționalitate. Lipsa erorilor financiare și a incidentelor, conformitatea legală cu cerințele și reglementările în vigoare și evitarea riscurilor comune reprezintă aspecte care pot defini felul în care firma ta este văzută în mediul antreprenorial și fac parte dintr-o serie de verificări și măsuri aferente unui audit. Află cum te poate ajuta auditul financiar în creșterea transparenței companiei tale și cum poate deveni aceasta mai eficientă și mai bine poziționată în fața investitorilor. 

Cum te ajută un audit financiar să crești transparența firmei?

Înainte de a ști cum te poate ajuta auditul financiar performat de o echipă de specialiști în domeniul fiscal și legal advisory, este necesar să știi ce acoperă o astfel de măsură. Este recomandat să iei în calcul realizarea acestuia cu ajutorul specialiștilor, pentru a avea certitudinea că acesta reflectă date reale, iar din acest motiv se recomandă externalizarea serviciului, pentru o opinie neutră, reală, benefică pentru compania ta. Chiar dacă auditul poate fi realizat și intern, de cele mai multe ori acesta nu reflectă problemele reale, ceea ce poate fi periculos pentru firmă, aceasta fiind cu mult mai expusă sancțiunilor decât dacă ar beneficia de o analiză corectă, venită extern, din partea unor specialiști în domeniu. 

Un audit financiar reprezintă un set de verificări la nivelul situațiilor financiare, în vederea îmbunătățirii performanței economice a firmei tale. Practic, auditul verifică dacă există o corespondență perfectă între situațiile financiare și conturile companiei, identificând potențialele erori sau fraude. În funcție de rezultatele pe care le oferă auditul, administratorul firmei sau persoana care beneficiază de putere decizională poate lua măsuri corective, astfel încât operaționalitatea firmei să nu fie afectată.

În plus, cu ajutorul unui audit pot fi identificate mult mai eficient riscurile cu care se poate confrunta o companie, de la riscuri financiare, datorate în principal ineficienței în gestionarea finanțelor, și până la riscuri de natură legală, care țin de utilizarea incorectă a resurselor financiare. Altfel spus, auditul este o verificare eficientă care te poate ține la distanță de amenzi sau sancțiuni, semnalând eventualele probleme de nivel contabil sau fiscal. 

Dincolo de a fi un instrument de verificare, auditul financiar este și o oportunitate foarte bună de a îmbunătăți performanțele companiei prin acceptarea soluțiilor propuse de echipa de auditori și specialiști în consultanta juridica. Aceștia analizează problemele reale cu care se confruntă compania ta și îți pot oferi soluții personalizate cu ajutorul cărora să crești transparența firmei și să îmbunătățești modul în care aceasta este percepută de către colaboratori și potențiali investitori.

În plus, auditul trebuie efectuat cu periodicitate, deoarece verificarea în sine este un indicator de transparență care sporește încrederea colaboratorilor. O companie care este auditată recurent este o companie care se preocupă de imaginea ei și, implicit, de modul în care interacționează pe piață. Acest lucru contribuie la consolidarea brandului și la o apreciere sporită, astfel că măsura este una bună și importantă pentru viitor.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial