Robert De Niro, dezvăluiri neașteptate despre tatăl său: „Mi-aș fi dorit să fi vorbit mult mai mult despre asta”

Robert De Niro este o legendă de la Hollywood, cunoscut pentru rolurile sale emblematice din filme precum The Godfather Part II, Raging Bull și Goodfellas. Însă, recent, el a vorbit deschis și despre un aspect personal al vieții sale pe care l-a ținut ascuns timp de decenii, relația cu tatăl său, Robert De Niro Sr. Seniorul De Niro a fost un artist renumit care și-a ținut homosexualitatea ascunsă de-a lungul vieții.

Robert De Niro Sr. a fost un renumit artist și comerciant de artă care a avut o carieră care s-a întins pe mai multe decenii. A fost cunoscut pentru utilizarea îndrăzneață a culorilor în picturile sale, care încorporau adesea elemente de abstracție și expresionism. În ciuda succesului său în artă, s-a luptat să își împace pasiunile artistice cu viața personală, în special cu sexualitatea sa. Era homosexual, un lucru despre care nu s-a discutat deschis în timpul vieții sale și pe care a trebuit să îl țină ascuns în cea mai mare parte a vieții sale.

În cartea sa Lucruri pe care aș fi vrut să le știu: Reflections on a Life, Robert De Niro Sr. a scris despre sentimentul de vinovăție pe care îl simțea în legătură cu sexualitatea sa, ceea ce a sporit complexitatea vieții sale. El s-a luptat să se împace cu sentimentele sale și a scris în jurnalul său despre sentimentele sale de teamă și disconfort, precum și despre dorința sa de acceptare.

Robert De Niro nu a fost conștient de luptele tatălui său

Robert De Niro a avut o relație complexă cu tatăl său. Acesta s-a despărțit de soția sa, mama lui Robert De Niro Jr., când actorul avea doar 2 ani, dar cuplul nu a divorțat oficial decât un deceniu mai târziu, când De Niro Jr. avea 12 ani. În ciuda despărțirii lor, el îl consideră pe tatăl său un tată bun și l-a descris ca fiind un tată iubitor și devotat, care a fost mereu prezent în viața lui.

Cu toate acestea, în copilărie, nu și-a dat seama de chinul tatălui său cu privire la sexualitatea sa. Abia mai târziu în viață, ca tânăr adult, mama sa i-a vorbit despre asta, deși într-o manieră vagă și ambiguă. Dezvăluirea l-a derutat, deoarece nu era un subiect discutat în mod deschis în familia sa.

Lipsa comunicării deschise și a înțelegerii a cântărit greu asupra lui, iar el s-a destăinuit recent într-un interviu: „Mi-aș fi dorit să fi vorbit mult mai mult despre asta. Mama mea nu a vrut să vorbească despre lucruri în general, iar tu nu ești interesat când ai o anumită vârstă”, a spus el, potrivit Bright Side. “”.

Robert De Niro Sr. s-a stins din viață în 1993, lăsând o moștenire prețioasă sub forma a 4 jurnale pline cu reflecțiile și gândurile sale interioare. Într-unul dintre jurnalele sale, el a scris: „Sunt plin de teamă… de disconfortul provocat de propriile mele gânduri, sentimente, senzații. Sunt atât de multe lucruri pe care le-am omis în acest jurnal… Plângerile, jalea, autocompătimirea și lamentările mele sunt mult mai mari decât am spus aici”, mai scrie sursa citată anterior.

Robert De Niro aprofundează meditațiile personale ale tatălui său citind părți din jurnalele lui De Niro Sr. Acestea oferă o privire în profunzime asupra luptelor interne ale tatălui său, în special în ceea ce privește acceptarea sexualității sale.

Prin răsfoirea acestor jurnale, actorul a dobândit o înțelegere mai profundă a tatălui său și a provocărilor cu care s-a confruntat.

„Evident, acum îmi dau seama că a fost greu pentru el. A avut o mulțime de conflicte care par a fi clasice în legătură cu toate acestea”.

De Niro a păstrat studiourile de artist ale tatălui său aproape așa cum le-a lăsat, pline de pânze pe jumătate terminate și de pensule. De asemenea, a produs un documentar HBO în semn de omagiu pentru viața și munca tatălui său.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete