Rezultate Evaluarea Națională 2018, Mehedinți

rezultate Evaluarea Națională 2018, Mehedinți

Absolvenții claselor a VIII-a află marți, 19 iunie, cel târziu la ora 12.00, rezultatele la Evaluarea Națională 2018 pentru județul Mehedinți. 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018 pentru Mehedinți vor fi afișate atât la avizierele centrelor unde au fost susținute examenele, cât și online pe http://evaluare.edu.ro/

Pentru admiterea la liceu, media de la Evaluare Națională va conta în proporție de 80%, iar restul de 20% va fi media din clasele V-VIII.

În 2017, rata de promovabilitate la Evaluarea Națională după contestații a fost de 77%.

Rezultate Evaluare Națională 2018, Mehedinți. Calendar

19 iunie 2018: Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 12:00)

19 iunie 2018: Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)

20-22 iunie 2018: Soluţionarea contestaţiilor

23 iunie: Afișarea notelor finale

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018 pentru Mehedinți pot fi modificate după contestații

După afișarea rezultatelor, elevii nemulțumiți pot depune contestație. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoţit de un părinte sau de un reprezentant legal. Lucrarea este recorectată de doi evaluatori.

În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de fiecare din cei doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, nota obţinută se trece, pe fiecare lucrare în parte, de către profesorii evaluatori. Preşedintele comisiei calculează media aritmetică dintre notele celor doi evaluatori, fără rotunjire, și o trece pe lucrare.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori. Nota rezultată în urma reevaluării este nota finală a examenului.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii compară notele acordate după reevaluare cu cele acordate iniţial. În situaţia în care există diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, este numită o a treia comisie de contestații care va evalua din nou lucrările, după o nouă secretizare a acestora. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie