Revitalizare de primăvară în design interior: cele mai fresh tendințe

Primăvara e cel mai bun moment pentru revitalizare în design interior; cele mai multe proiecte de amenajări interioare încep acum. Nu știm dacă e vorba exclusiv despre timing-ul potrivit – dacă începi lucrările în primăvară le vei termina până în sezonul rece – cât și despre starea de renaștere pe care o simțim primăvara peste tot. 

Poate de aici și „curățeniile generale' de primăvară. De ce nu le facem, de exemplu, în august? Cumva, în cultura internațională dintotdeauna primăvara a fost identificată cu renașterea pe toate planurile. 

Astăzi, alături de specialiștii în design interior de la Four Design, am decis să îți povestim câte ceva despre cele mai fresh tendințe în design interior, care îți vor revitaliza spațiul în primăvara aceasta. 

Culoare și imprimeu 

Ca să adopți acest trend în casa ta nici măcar nu e nevoie să faci o amenajare de la zero. În primăvara lui 2022, culoarea e cea mai importantă tendință în amenajările interioare, fie că vorbim de o amenajare dormitor, cafenea sau, de ce nu, a unui cabinet medical. 

Deci, acest trend nu se limitează la rezidențial, ci merge în sfera tuturor spațiilor noastre. Minimalismul este înlocuit de maximalism, de bogăție în culoare, de abundență în imprimeu. Anul acesta e anul verdelui, al dungilor, anul combinațiilor inedite de culori și imprimeuri.

Desigur, culorile au o psihologie în spate, deoarece le întâlnim general asociate în mediul în care trăim cu diverse activități/elemente, însă, chiar și așa, nu ne pot influența starea tuturor în aceeași măsură sau în același fel. Știți, faptul că ajungem să nu ne placă o culoare se datorează unei traume sau a unui eveniment neplăcut din trecut, pe care îl asociem cu aceasta? De exemplu, dacă atunci când erai mic, erai pedepsit și trimis când făceai o năzbâtie, în camera ta, vopsită preponderent galben, acum galbenul se va află printre culorile care îți displac, deoarece o să o asociezi cu pedepsele din copilărie.

– Raluca Pavel, fondator Four Design

Formalitatea reimaginată

Una dintre tendințele cele mai cool ale acestei primăveri în ce privește designul interior este redefinirea ideii de formalitate; avem parte de o oarecare relaxare a formalității. Sobrul devine mai puțin sobru – unele spații rămân, firește, „serioase', însă caracterul lor rigid este domolit cu ajutorul petelor de culoare. 

Mix & match 

Anul 2022 e călăuzit de schimbări foarte curajoase. De exemplu, dacă până acum eram fanii unui stil cât mai curat, clar, concis, lucrurile stau altfel astăzi: ne place să ne jucăm. Să ne folosim de mix & match indiferent dacă vorbim de amenajare living sau amenajare birou: combinăm stilurile, culorile, formele pe care înainte nici măcar nu le-am fi asociat. 

Organizarea spațiului rămâne un trend important în 2022, precum și ideea de „home office' plăcut, respirabil, care să îți potențeze eficiența. 

Așadar, sub ce semn stă anul 2022 în materie de design interior? Pentru noi, cu siguranță stă sub semnul ineditului și…al altceva-ului: am prins curaj. 2022 e anul culorii, al texturii, al combinațiilor funky și a re-inventării spațiilor noastre.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial