Revista Avantaje premiază cele mai merituoase femei ale momentului la Gala Premiilor Femeia anului 2015

De 18 ani, la Gala Premiilor Femeia Anului, revista Avantaje recunoaște și premiază femei care transformă obișnuitul în remarcabil. Celebrități și persoane publice implicate în activități caritabile, dar și eroine anonime care au reușit să facă din lumea în care trăim una mai bună.

femeia anului

În acest an se vor acorda 8 premii de excelenţă, la 8 categorii, și un premiu special pentru întreaga activitate. Revista Avantaje si compania Avon Cosmetics Romania vor acorda titlul Femeia Anului 2015 pentru următoarele categorii: Promovarea si Apărarea Drepturilor Copilului, Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Românești peste Hotare, Implicare și Responsabilitate Socială, Excelență în Jurnalism Social, Inițiativă în Sprijinul Semenilor, Antreprenoriat la Feminin, Proiecte de Advocacy și Prevenirea Violenței asupra Femeilor.

Pentru fiecare dintre aceste categorii, cititorii și publicul din comunitatea on-line au votat câte una dintre cele trei nominalizate selectate din lista de propuneri.

La categoria Excelență în Jurnalismul Social, am nominalizat trei jurnaliste care s-au remarcat prin activitatea caritabilă: Melania Medeleanu, de la Prima TV, în calitate de co-fondator al MagiCAMP – tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice, Simona Pătruleasa, de la Kanal D, ca ambasador al campaniei „Telefonul Vârstnicului', și Irina Mohora , de la TVR, care a inițiat campania de prevenire a cerșetoriei „Sandwich-ul de la miezul nopții', prin Asociația Zâmbetul Îngerilor.

Pentru categoria Ambasador al Artei Românești peste Hotare, cititoarele au avut de ales dintre: scriitoarea Nora Iuga, regizoarea Chris Simion, fondatoarea companiei de teatru DAYA și a teatrului de avangardă în România, și scenarista Saviana Stănescu, cunoscută mai ales în Statele Unite ale Americii.

Pentru categoria Antreprenoriat  la feminin, trei femei antreprenor și-au disputat trofeul Femeia anului 2015: Mihaela Nora Proicea, directoarea celei mai mari clinici de ortopedie și vertebrologie din Sud-Estul Europei, Bio Ortoclinic, Irina Sorescu, inițiatoarea MamaPan, un proiect de antreprenoriat social dedicat mamelor aflate în situații vulnerabile, și Cristina Chiriac, Președinta Asociației Naționale a Antreprenorilor, una dintre cele mai importante asociații non-profit pentru antreprenoriat și inițiatoarea campaniei 'Flori de ie'.

Pentru categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii,  cele trei nominalizate sunt:  Ana Măiță, de la Asociația Mame pentru mame și fondatoarea Asociației SAMAS, prima Rețea de Educație Perinatală din România, Aurora Martin, de la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați, și Daniela Drăghici, specialistă și formatoare în advocacy și militantism pentru schimbarea politicilor publice.

Pentru categoria Responsabilitate și Implicare Socială, publicul a avut de votat între Diana Șucu, președinta Fundației Mobexpert, pentru activitatea caritabilă, Sandra Pralong, Consilier de Stat în Administrația Prezidențială, unde se ocupă de relația cu românii de peste granițe, și prințesa Marina Sturdza, preşedintele onorific a numeroase asociaţii caritabile internaţionale şi naţionale („Hope and Homes for Children', Hospice – Casa Speranţei).

Pentru categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului, nominalizatele au fost: Milena Prună, din Cluj, presedintele Asociației Autism Transilvania, Viorica Pârvan, din Târgoviște,  mamă adoptivă pentru doi copii cu dizabilități grave, și Alina Vasea, președinta Asociației Dăruiește Aripi, pentru proiecte caritabile în domeniul medical, în cadrul Spitalului Județean din Constanța.

Pentru categoria Inițiativă în Sprijinul Semenilor, cele trei nominalizate sunt: Cosmina Grigore, supraviețuitoare a cancerului de sân, patient coach în proiectul 'Lasă cancerul să te vindece', adresat pacienților cu cancer și celor care vor sa prevină această boală, Adriana Elena Borună, coordonator al proiectelor de accesibilizare ale Bibliotecii Naţionale pentru nevăzătorii din România,  și Maria Holtzhauser, inițatoare, pe cont propriu, a multor acțiuni de binefacere pentru copiii nevoiași.

La categoria Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor, publicul a votat dintre următoarele nominalizate: Simona Voicescu, președinta Asociației Necuvinte, pentru promulgarea legii prin care ordinul de protecție a victimelor se emite în 72 de ore,  Mirela Oprea, de la World Vision International, și Monica Boseff, directoarea Fundaţiei Ușa Deschisă, care ocrotește victimele traficului de ființe umane.

Pentru ca Avantaje a împlinit 20 de ani de la lansare, redacția revistei oferă un premiu special, pentru întreaga activitate, unei jurnaliste care se regăsește în valorile promovate de Avantaje: constanță, longevitate, evoluție spirituală, depășirea unor situații-limită, spirit civic, compasiune și implicare în viața comunității: Teo Trandafir.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din