Rețeta de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu. Care este secretulul lui pentru acest preparat tradițional
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2024/12/catalin-scarlatescu-reteta-sarmale-1-scaled-1.jpg)
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari și a împărtășit cu fanii săi rețeta sa de sarmale. Juratuș de la „Masterchef' are o rețetă simplă pentru sarmale, însă garantează că ies delicioase. Ela mărturisit chiar și care este secretul preparatului tradițional românesc.
Sarmalele sunt un preparat românesc tradițional care nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători a românilor. Și cum pregătirile pentru masa de Crăciun sunt în toi, Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul gospodinelor lor cu rețeta lui de sarmale.
Bucătarul de la „Masterchef' mărturisește că are o rețetă simplă pentru sarmale, însă garantează că așa ies delicioase. Bucătarul consideră că prepararea sarmalelor este floare la ureche și oricine ar putea să le facă dacă respectă rețeta. Mai mult, el a dezvăluit și care e secretul lui pentru ca sarmalele să prindă un gust nemaipomenit, așa cum le făcea bunica.
Rețeta de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu
Ingrediente pentru sarmale după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu:
- 4 kg de carne tocată de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapă
- 40 g piper
- 45 g sare
- o bucată de afumătură
- bulion
- frunze de varză murată
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt, iar apoi se pune într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și se lasă puțin la răcit. „Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion', spune Chef Cătălin Scărlătescu.
Surpriza vine însă atunci când sarmalele sunt învelite și pregătite pentru a fi puse în oală. Acela, spune bucătarul, este momentul când, pentru un gust ca la bunica, adaugă în mijlocul oalei o bucată mare de afumătură. Astfel, preparatul prinde un gust și un miros aparte.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat', a concluzionat Scărlătescu. Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.
Cât costă preparatele de Crăciun și Revelion gătite de Cătălin Scărlătescu la restaurantul lui
Cătălin Scărlătescu a pregătit un meniu special de sărbători la reastaurantul său, cu prețuri cam pentru toate buzunarele. Din meniul de sărbători nu lipsesc deserturile. Astfel că, în cazul în care nu aveți timp să gătiți, iată mai jos ce variante aveți, pentru a vă umple masa de Crăciun și Revelion. Însă, Cei care vor să se bucure de ele trebuie doar să le comande din timp.
'Ce ar fi sărbătorile fără aroma preparatelor tradiționale? Pregătite artizanal, din ingrediente proaspete, 100% naturale, gata de livrare în ziua aleasă de tine. Bucură-te de gustul autentic al Crăciunului cu preparate delicioase by Chef Cătălin Scărlătescu.', se arată pe chefsuperfood.ro.
Astfel că, pentru masa de Crăciun, Scărlătescu le propune clienților tradițional piftie de porc, în varianta de 500 de grame sau de 1 kilogram. Piftia de 500 de grame costă 55 de lei, iar pentru cea de un 1 kilogram, românii vor plăti 100 de lei.
Pentru pachetul de 13 sau 27 de sarmale, prețul este între 69 și 137 de lei, în funcție de cantitatea aleasă. O tavă de 500 de grame de carne de porc costă 64 de lei, potrivit Fanatik.
Tot pentru masa de Crăciun, Cătălin Scărlătescu a mai pregătit și borș de curcan, salată de bouef cu pui sau chiftele de porc. Aceste preparate se găsesc la prețuri între 43 și 89 de lei, pe site-ul menționat mai sus.