Regina Letizia a Spaniei. Drama teribilă care i-a marcat viața

Pe 22 mai 2004, fosta jurnalistă Letizia Ortiz, în vârstă de 31 de ani, devenea suverana Spaniei. Mariajul cu Prințul Felipe al VI-lea a făcut să curgă multă cerneală. Și asta întrucât Regina Letizia a Spaniei nu avea nici sânge albastru și, în plus, era divorțată. 

Letizia a fost primită cu reticență de familia regală, iar poporul spaniol avea seriose rezerve în ce o privea. Cu toate astea, în scurt timp, regina a reușit să-și cucerească poporul punându-și la bătaie inteligența, modestia și naturalețea.

Își poartă tiara cu aceeași naturalețe cu care-și purta hainele reciclate. Model de eleganță și de bun-gust, Regina Letizia a Spaniei nu îmbracă niciodată ținute ale designerilor celebri. Ea a rămas fidelă brandurilor care produc haine cu prețuri accesibile, precum Zara sau Mango.

Pe 22 mai 2019, cuplul regal spaniol a împlinit 15 ani de căsătorie. Un mariaj în care nu au existat probleme majore și care i-a oferit fostei jurnaliste liniștea și confortul pe care orice femeie și le dorește. Singura presupusă criză a cuplului regal ar fi fost în anul 2013. Atunci, presa spaniolă a speculat o criză în cuplu, deoarece comportamentul reginei dădea, într-o anumită măsură, de bănuit. Aceasta întârziase la o petrecere tradiţională de familie, iar în alte dăți mersese singură la concerte sau în excursii cu prietenele.

Regina Letizia a Spaniei și infanta Elena, cumnata sa, un război al orgoliilor

Iubită de poporul spaniol, mamă a două fete care-i seamănă, având familia pe care și-a dorit-o, am putea crede despre Regina Letizia a Spaniei că trăiește într-un basm cu zâne. Dar nu este nici pe departe așa.

Familia regală a acceptat-o, în cele din urmă. Nu același lucru se poate spune despre una dintre cumnatele ei, infanta Elena, cu care a avut numeroasae conflicte care au ajuns până în presa internațională. În luna februarie 2019, infanta Elena s-a plâns fratelui ei, Regele Felipe al VI-lea, că i se încredințează prea puține misiuni oficiale.

Regina Letizia s-a simțit obligată să intervină în această discuție, dar intervenția ei nu a făcut decât să pună paie pe foc: “Tu n-ai fost modestă, ai fost săracă. Ai provenit din pătura de jos a societății și acum pare că ai uitat de oamenii din mijlocul cărora te-ai ridicat“, i-ar fi aruncat în față sora mai mică a Prințului Felipe al VI-lea. Mai mult, infanta Elena i-a reproșat faptul că este arogantă și că nu va avea niciodată “sânge regal“.

Regina Letizia a Spaniei. Drama care se presupune că stă la originea anorexiei sale

Pe lângă conflictele cu cumnata ei, care o tulbură de ani întregi, Regina Letizia a Spaniei a trăit o altă dramă. În 2007, dora ei mai mică, Erika, s-a sinucis la doar 31 de ani. Cauza decesului a fost supradoza de barbiturice. Se pare că Erika suferea de depresie severă.

Având această afecțiune, în formă gravă, în familia, Letizia a fost suspectată că și ea ar putea fi depresivă. În plus, din cauza faptului că suverana Spaniei este extrem de slabă, s-a vehiculat faptul că ar putea suferi de anorexie, o tulburare care și-ar putea găsi originea în drama personală trăită de aceasta.

Sursa foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete