Regina Elisabeta a participat la prima întâlnire oficială de la moartea prințului Philip

Regina Elisabeta a participat la primul angajament regal de la moartea prințului Philip.

Monarhul, care împlinește 95 de ani în această lună, a găzduit marți o ceremonie de retragere la castelul Windsor, în onoarea lui Earl Peel, care a renunțat la funcția de Lord Chamberlain cu o săptămână înainte de moartea prințului Philip, potrivit Circularului Curții.

„Earl Peel a avut astăzi o audiență la Regină, și-a predat însemnele oficiale pe care le-a deținut timp de 14 ani cât a ocupat funcția de Lord Chamberlain', a declarat Circularul Curții într-o declarație obținută de BBC.

Sarcinile lui Peel sunt preluate de fostul șef al serviciului de spionaj MI5 Andrew Parker. Înainte de retragerea lui Peel, el supraveghea procedurile funerare ale ducelui de Edinburgh.

Înmormântarea va fi la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor la ora 12:00. Ora Regatului Unit (10 a.m.) și va fi transmisă în direct. Primele detalii au fost confirmate în cadrul unui briefing susținut de oficialii palatului sâmbătă.

Poziția Lord Chamberlain este cel mai înalt rol de ofițer desemnat de Casa Regală. Aceștia supraveghează toate numirile superioare ale familiei regale superioare, facilitează comunicarea între suveran și Camera Lorzilor și coordonează angajamentele dintre Palatul Buckingham și Casa Clarence.

Întoarcerea reginei la angajamentele regale nu este o surpriză pentru personalul superior.

„Familia ei va fi alături de ea, dar ea va continua. Înțelege că are o treabă de făcut și [Philip] ar fi vrut ca ea să meargă mai departe', a spus pentru revista People un fost asistent senior la palat.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete