Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns de Nicolae Ceaușescu într-un tufiș. S-au întâlnit în 1978, la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a a domnit 70 de ani. În această perioadă, ea a avut întâlniri oficiale cu mulți șefi de stat, inclusiv cu Nicolae Ceaușescu. O întâmplare neașteptată a fost consemnată în Arhivele britanice, relata The Independent în 2020, transmite digi24.ro.

Nicolae și Elena Ceaușescu au călătorit în 1978 în Regatul Unit, într-o vizită oficială de stat. Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să facă un gest „extrem' pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Ceaușescu, în timpul vizitei oficiale a dictatorului român.

În documentarul „Inside the Crown: Secrets of the Royals', difuzat pe 21 mai la ITV, jurnalistul Robert Hardman și lordul David Owen, fost ministru de externe, au povestit că regina Elisabeta a II-a a avut o reacție negativă cu privire la vizita dictatorului român.

Queen Elizabeth II dies aged 96SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Ea i-a povestit unui oaspete, care la rândul lui mi-a povestit mie, despre momentul când (cuplul Ceaușescu, n.red.) erau în vizită și a ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului', a povestit Robert Hardman în documentar. Jurnalistul a povestit că reginei i-a venit ideea să se ascundă în tufiș când a văzut cuplul prezidențial român apropiindu-se pe o alee din față, scrie sursa precizată mai sus.

În cartea „Queen of the World', a jurnalistului Robert Hardman, el a detaliat atunci că întâlnirea oficială a fost făcută la presiunea Ministerului de Externe de la Londra, care dorea să vândă o flotă de avioane către TAROM. Vizita oficială a fost condiția dictatorului, care până la urmă a ordonat ca plata să nu mai aibă loc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete