Recorduri mondiale în Dubai

Dubai este o destinație care depășește granițele imaginarului, cu construcții record, atracții notabile și realizări excepționale, toate luându-și cu mândrie locul în cărțile de istorie. Pe măsură ce Dubai a crescut, la fel și biblioteca sa de recorduri mondiale, alături de un portofoliul de atracții notabile. De la emblematicul Burj Khalifa la The Palm Fountain din The Pointe, există o mulțime de locații uimitoare de vizitat în Dubai. Indiferent dacă vorbim despre cea mai mare fântână din lume sau o grădină imensă, Dubai o are. Orașul a fost protagonistul multor evenimente notabile, inclusiv cu„cea mai mare pânză pictată' din lume, care acoperă dimensiunea a două terenuri de fotbal, precum și construcția „celei mai înalte piscine infinity în aer liber, aflată dintr-o clădire' din lume.

Burj Khalifa, una dintre cele mai recunoscute clădiri din lume

Source: Dubai Tourism / Burj Khalifa

Se înalță deasupra orașului, la 828 m înălțime. Incredibilul Burj Khalifa deține 11 titluri Guinness World Records™, de la cel mai înalt lift dintr-o clădire (504 m; 1.654 ft) până la cele mai multe etaje dintr-o clădire (163) până la cel mai înalt restaurant de la sol – nivel (441,3 m; 1.447 ft 10 in) plus altele. Oaspeții pot experimenta orizontul în continuă creștere la una dintre cele mai recunoscute clădiri din lume, cu o înălțime de 122 de etaje la restaurantul At.mosphere sau la 124 de etaje sau 456 de metri înălțime pe terasa publică de observare în aer liber, At the Top sau să viziteze At the Top Sky la etajul 148 pentru a ieși pe cea mai înaltă punte de observație din lume, cu o terasă în aer liber la 555 m. În fiecare an, la 1 decembrie, în semn de respect și pentru a sărbători Ziua Națională a României, Burj Khalifa este iluminat în culorile drapelului României.

Cea mai mare fântână din lume, The Palm Fountain laThe Pointe, Palm Jumeirah

Source: Dubai Tourism / The Palm Fountain

Această fântână fascinantă ofera, fără îndoială, unul dintre cele mai impresionante spectacole de apă de pe planetă, cu spectacolele sale zilnice spectaculoase. A fost recunoscută oficial de Guinness World Records™ drept cea mai mare fântână din lume. Fântâna se întinde pe o suprafață de peste 14.000 de metri pătrați și se mândrește cu peste 3.000 de lumini LED multicolore, cu cei 128 de super-trăgători ai săi atingând înălțimea uriașă de 105 m în timp ce luminează cerul peste emblematicul Palm Jumeirah. Cartierul emblematic de pe malul apei este înconjurat de o serie de restaurante, oferind vederi superbe ale fântânilor, precum și ale Atlantisului, The Palm.

Unul dintre cele mai colorate locuri din lume, Dubai Miracle Garden

Source: Dubai Tourism / Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden, una dintre cele mai mari grădini de flori verticale din lume, găzduiește peste 150 de milioane de flori, inclusiv 120 de specii de plante, pe o suprafață de 775.000 de metri pătrați. Grădina deține două recorduri mondiale Guinness. Prima este „Cea mai înaltă sculptură topiară (sprijinită)', o structură florală a lui Mickey Mouse care are o înălțime de 18,06 m, cu aproape 100.000 de plante și flori, cântărind aproape 35 de tone, și a fost realizată la 25 februarie 2018. A doua este „ cea mai mare sculptură florală din lume' pentru afișajul Emirates A380, măsurând 72,95 mx 78,34 mx 21,98 m și realizată pe 2 decembrie 2016.

Admirați vederile panoramice ale Dubaiului din cea mai mare clădire în formă de ramă foto din lume, Dubai Frame

Source: Dubai Tourism / Dubai Frame

Dubai Frame, un reper al orizontului orașului, cu o înălțime de 150 m și o lățime de peste 95 m, a primit titlul Guinness World Records™ pentru că este „cea mai mare clădire din lume în formă de cadru'. Îi duce pe oaspeți într-o călătorie prin trecutul, prezentul și viitorul Dubaiului, cu vederi ale vechiului Dubai pe de o parte și ale Dubaiului modern pe de altă parte.

Înotați în cea mai înaltă piscină infinită din lume – Address Beach Resort

Source: Dubai Tourism / The Address Beach Resort

Oaspeții hotelului pot experimenta incredibila piscină infinită a Address Beach Resort, situată la 293,906 m deasupra solului, ceea ce o face „cea mai înaltă piscină infinită în aer liber dintr-o clădire din lume'. Această piscină infinită, de record, are 75 m lungime și o suprafață de 560 de metri pătrați. În plus, Guinness World Records™ a certificate Address Beach Resort ca având cel mai mare „etaj locuibil din lume', care are o înălțime fenomenală de 294,36 m (965,7 ft).

Guinness World Records la Global Village

Source: Dubai Tourism / Global Village

Destinația emblematică a familiei continuă să doboare recorduri ca parte a sărbătoririi celui de-al 25-lea sezon pe tot parcursul anului 2021. Destinația populară și-a atins obiectivul din sezonul Jubileului de Argint de a primi 25 de recorduri mondiale, care au inclus până acum „cele mai multe naționalități într-o plimbare cu parc tematic', „ cele mai multe gogoși consecutive într-o mașină pe o suprafață umedă' și „cel mai mare mozaic folosind jucării de pluș'.

Zburați prin cer cu tiroliana Xline

Source: Dubai Tourism / Xline

Xline, situată în Dubai Marina, este „cea mai lungă tiroliană urbană din lume', care se întinde pe 1 km de la Turnurile Amwaj până la Dubai Marina Mall, pornind de la înălțimea amețitoare de 170 m și traversând pământ și apă cu viteză de până la 80 km/h. Oaspeții pot zbura singuri sau pot experimenta provocarea ca un duo.

Bucurați-vă de vederi la 360 de grade din noul The View at The Palm observation deck

Source: Dubai Tourism / The Palm Tower

Situată la etajul 52 al Turnului Palm, la 240 de metri deasupra Palm Jumeirah, noua punte de observare oferă vederi uimitoare asupra Dubaiului. Urcarea în vârf durează trei minute cu liftul, care oferă o experiență digitală de mare, nisip și cer, de la podea până la tavan, pentru ca oaspeții să se bucure pe urcare.

Relaxați-vă cu vederi de 360 ​​de grade la The View at The Palms AURA SkyPool Lounge

Source: Dubai Tourism / AURA Skypool

Dispunând de una dintre cele mai înalte piscine infinite de 360 ​​de grade din lume, mult așteptatul AURA SkyPool Lounge este o un must atunci când vizitați Dubai. Situat la recent deschisul The Palm Tower de pe insula artificială din Dubai, Palm Jumeirah, AURA surprinde vederi de neratat asupra orașului, inclusiv clădiri emblematice precum Burj Khalifa, Ain Dubai și Burj Al Arab. AURA oferă o atmosferă șic și confortabilă pe terasa și lounge-ul piscinei, servind tapas și băuturi delicioase, în timp ce oaspeții se bucură de priveliștile panoramice.

The Ain Dubai Ferris Wheel, cea mai mare roată de observare din lume

Source: Dubai Tourism / Ain Dubai

Situată vizavi de malul mării Jumeirah Beach Residences (JBR), roata gigantică oferă vederi de neegalat de 360 ​​de grade asupra orizontului urban într-o călătorie relaxantă, dar fascinantă, de 38 de minute. Cu 48 de cabine de pasageri cu aer condiționat, 1.750 de vizitatori pot trăi experiența uluitoare într-o singură rotație. Ain Dubai prezintă frumoasa coastă a orașului, priveliștile elegante ale Dubai Marina și priveliști de vis ale reperelor celebre precum Burj Al Arab, Palm Jumeirah și Burj Khalifa. Deschis zi și noapte, vizitatorii pot admira două laturi ale Dubaiului într-o plimbare – zgârie-norii săi strălucind în razele soarelui sau peisajul strălucind treptat în noapte, pe măsură ce întunericul se lasă. Structura este mai mult decât un punct de vedere înalt pentru transformarea perspectivelor orașului; baza roții servește ca o zonă de divertisment de clasă mondială, cu un ecran LED mare montat pe ea.

Dormi în cer la cel mai înalt hotel din lume, Gevora

Source: Dubai Tourism / Gevora Hotel

Bucurați-vă de o experiență cu adevărat înaltă la hotelul Gevora, care se ridică la 356 m în sus. Situat în inima Dubaiului, Gevora cu vârf auriu deține recordul pentru cel mai înalt hotel din lume, cu cea mai înaltă cameră de hotel la etajul 71. Oaspeții se pot bucura de un ceai bogat în nori în lounge-ul de pe acoperiș de la etajul 75, la 280 m de sol și oferă o vedere asupra orașului de 360 ​​de grade.

Experimentați luxul premium la JW Marriott Marquis Hotel Dubai

Source: Dubai Tourism / JW Marriott Marquis

Acest hotel de lux se mândrește cu distincția de a fi cel mai înalt hotel de cinci stele din lume. Situată de-a lungul Sheikh Zayed Road, proprietatea oferă o piscină în aer liber uimitoare și găzduiește restaurante care servesc preparate din întreaga lume. În plus, luxosul Saray Spa, situat la etajul al treilea, oferă 17 săli de tratamente, inclusiv hamam, jacuzzi, băi de aburi, saune și hidro-facilități suplimentare, care oferă terapii tradiționale și tratamente de wellness moderne.

Noi recorduri la Atlantis Aquaventure

Source: Dubai Tourism / Aquaventure waterpark at Atlantis, The Palm

În martie 2021, parcul acvatic Aquaventure de la Atlantis, The Palm a dezvăluit cea mai mare extindere a parcului acvatic, cu 12 noi tobogane care dobândesc recorduri. Una dintre cele mai palpitante plimbări noi este „Odiseea Terorii', cel mai înalt tobogan de apă din lume, situat la Turnul Trident, care se înalță peste restul parcului la 48 m.

The largest art canvas by Sacha Jafri

Source: Dubai Tourism

În februarie 2021, artistul britanic Sacha Jafri a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pictură pe pânză, care acoperă dimensiunea incredibilă a două terenuri de fotbal (aproximativ 2.000 mp). În timpul procesului, a folosit peste 1.000 de pensule, 6.300 de litri de vopsea, mai mult peste 300 de straturi de culoare și a petrecut peste șapte luni pictând până la 20 de ore pe zi. Intitulat „Călătoria umanității', Sacha s-a inspirat din desenele împărtășite de copii din 140 de țări din întreaga lume.

Descoperiți cea mai adâncă piscină din lume pentru scufundări, Deep Dive Dubai

Vezi şi mâncăruri tradiționale pe care să le încerci când ești în Dubai, precum şi reguli de bună purtare în Dubai ca turist!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta