Reacția surprinzătoare a lui Alexandru Arșinel la acuzațiile că ar fi „fentat” lista de transplanturi

Alexandru ArsinelSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

De-a lungul timpului, Alexandru Arșinel a fost acuzat în repetate rânduri că ar fi fost supus, la Cluj-Napoca, unui transplant renal fără a respecta lista de așteptare. După ce s-a spus că actorul ar fi „fentat' lista de așteptare pentru transplant, Arșinel a dat și un răspuns în această privință.

Invitat în cadrul emisiunii „În fața ta', de la Digi24, Alexandru Arșinel a răspuns cu sinceritate acestor acuzații.

Reacția surprinzătoare a lui Alexandru Arșinel la acuzațiile că ar fi „fentat' lista de transplanturi

Iată ce a spus actorul după ce a fost întrebat dacă a fost trecut pe vreo listă de aşteptare pentru transplant.

„De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani,' a spus Alexandru Arșinel, la Digi24.

Fiind întrebat cum s-a simțit câns a auzit aceste critici, celebrul actor a avut un răspuns surprinzător.

„Era să nu mă mai simt. Oribil, ca un gazetar să-mi spună să-mi moară un copil ca să știu și eu ce înseamnă să-ți moara cineva în familie. Nu vreau să-mi mai aduc aminte. Poate că am și greșit, nu știu, Dumnezeu o să-mi arate. Mult nu mai e', a spus actorul.

„Am vrut să trăiesc. În clipa aia am realizat că n-ai voie să gândești că ai voie să traiești. A fost oribil. La un moment dat colegi au reacționat. Un moment în care publicul m-a adus înapoi. La primul spectacol, aplauze', a adăugat Arșinel, întrebat unde crede că a greșit.

Chirurgul clujean Mihai Lucan este vizat de o investigație a procurorilor antimafie, potrivit libertatea.ro. Anchetatorii au plângeri legate de activități economice, dar și de intervenții care ar fi fost la limita legii.

În 2013, Mihai Lucan i-a făcut transplant de un rinichi lui Arșinel la numai trei zile după ce acesta a fost trecut pe lista de așteptare a bolnavilor care au nevoie de un organ sănătos. Este de subliniat faptul că majoritatea persoanelor de pe această listă nu primesc organe de transplant și ajung să facă dializă toată viața.

Atunci, doctoral clujean a explicat că nu l-a băgat în față pe actor, ci doar a considerat că starea sa de sănătate este mai gravă decât a altora.

„Lista de aşteptare a pacienţilor în vederea unui transplant este doar un element de identificare, nu cuprinde elemente de argumentaţie pentru viteza de transplant. Listele de aşteptare nu dictează cine este sau nu transplantat. Eu nu ştiu dacă este aşa. Dar precizez, dacă este aşa, alegerea s-a făcut numai pe baza unor motivaţii medicale', declara Lucan în 2013.

Foto: Facebook, libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

La 78 de ani, încă urcă pe scenă! Imagini de colecție cu Alexandru Arșinel în tinerețe

Momente cumplite pentru Alexandru Arșinel! Soţia lui, în stare critică. „Este vorba de operaţie pe creier'

Alexandru Arșinel, operat de urgență la coloană

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri