Ramona Păuleanu: „C-am supraviețuit… Ăsta e singurul merit”

Ramona Păuleanu a devenit acum aproape un an mamă de gemeni. Acela a fost însă și începutul momentelor de cumpănă. Băiețelul a avut nevoie de asistență medicală prelungită.

Luca și sora lui, Alexandra, au împlinit de curând 11 luni. Gemenii s-au născut prematur, însă perioada de internare a băiețelului nu trebuia să fie de 8 luni și jumătate, ci de doar câteva săptămâni, până la dezvoltarea optimă a plămânilor. O infecție intraspitalicească – cu enterococ – le-a dat însă peste cap planurile.

Foarte multă lume mi-a scris sau mi-a spus că ești o mamă eroină, felicitări, așa mamă puternică n-am văzut. Cam ce puteam să fac? N-am niciun merit. C-am supraviețuit? Ăsta e singurul merit. Existau două variante. Să mergi mai departe și să vezi ce se întâmplă, cu credință că totul va fi bine sau să cazi de tot', a povestit Ramona în cadrul emisiunii „La Măruță'.

„Mă mai duc pe la spital, am mai fost la control, nu-mi vine să cred că am fost atâtea luni acolo, nu-mi vine să cred.' Băiețelul a petrecut două luni la Spitalul Filantropia și șase luni și jumătate la Marie Curie. „Nu pot să cred că am trecut prin toate astea și nu pot să cred că încep să uit. Este, probabil, un mecanism de apărare, pentru că altfel n-am putea să supraviețuim unor tragedii', a completat mămica.

Ramona Păuleanu: „Luca are o voință extraordinară'

„Dacă nu treci prin așa ceva, nu ai cum să înțelegi, și mai bine nu treci', a concluzionat Ramona.

La 11 luni, pe Luca mama lui îl descrie ca un copil extrem de vesel, care nu pare să fi trecut prin tot ce-a trecut el. „Luca face acum kinetoterapie și funcționează de minune. Îmi spune kinetoterapeutul că se mișcă mult mai repede decât fata. El are o voință extraordinară să facă lucruri. Plânge de la început până la sfârșit, dar plânge și le face'.

Ramona si copiiiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: Mihaela Rădulescu, fericită alături de partenerul ei

Foto: Facebook, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete