Ramona Badescu, Vlad Mirita, Florin Georgescu si Iordache Basalic, in prima seara a Crizantemei de Aur 2011

Crizantema de Aur 2011
Imbracati in haine de gala, iubitorii de arta si cultura si-au dat intalnire la orele 17:00 in holul Casei de Cultura a Sindicatelor, unde a avut loc deschiderea oficiala a Festivalului National de Creatie si Interpretare a Romantei Crizantema de Aur.

Intr-un decor al jocului de sah pionii, caii, turele, nebunii, regele si regina au prins viata in foaierul festivalului si au incantat audienta intr-o parada a costumelor ce a incununat tema editiei de anul acesta: competitia.

Eusebiu Stefanescu, Antonia Ionescu Micu
Amfitrionii serii au fost marele actor Eusebiu Stefanescu si tanara actrita Antonia Ionescu Micu. I-au insotit pe scena concurentii de la sectiunea interpretare: Elena Rotaru, Nina Cuciuc, Lilica Ionita, Ghibea Ana, Sava Dimcea, Rodica Gabriela Anghelescu, Mugurel Onoriu Gabor, Eugeniu Niculae Moise, Ionut Daniel Pop si Horatiu Bosca.

Lirismul romantei a fost adus pe scena de catre primii 6 concurenti de la sectiunea creatie: Svetlana Badrajan, Emil Havriliuc, Marin Voican Ghioroiu, Bratu Voicescu Ionel, Starcea Marian si Cristel Badescu. Melodiile compuse de acestia au fost interpretate de: Cristina Pintilie, Viorica Daud-Corjan, Rodica Gabriela Anghelescu, Silvia Goncear si nimeni alta decat Ramona Badescu, ce a cantat melodia compusa de tatal sau.

Ramona Badescu

Ramona Badescu

 

Vlad Mirita

Vlad Mirita

 

Horia Bosca

Horia Bosca

Ramona Badescu si tatal sau

Ramona Badescu si tatal sau

Seara a continuat cu un recital inedit, in care targovisteanul Vlad Mirita a urca pe scena Crizantemei de Aur impreuna cu invitatul sau special, baritonul Iordache Basalic. Plini de carisma si spontaneitate, cei doi au incantat publicul cu melodii din toate colturile lumii precum „Zaraza”, „Cielito Lindo” si „Santa Lucia”. Punctul culminant al spectacolului a fost atins atunci cand pe scena li s-a alaturat si tenorul Florin Georgescu, „copilul teribil al muzicii lirice romanesti”, asa cum l-a descris Eusebiu Stefanescu.

Prima seara a indragitului festival s-a terminat pe acordurile de jazz ale trupei Deva, care a introdus publicul in fascinanta lume a muzicii de teatru.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete