Putna, o poartă spre cer

Manastirea PutnaConstrucţia a fost realizată de arhitectul grec Teodor şi a fost sfinţită în 1470 după victoria lui Ştefan în lupta de la Lipinţi, împotriva tătarilor. Aici vei afla şi ctitoria schitului Sihastria Putnei şi nu-i cale de a trece mai departe fără a te abate pentru reculegere şi binecuvântare la chilia unde a vieţuit sfetnicul de taina şi duhovnicul Mariei Sale, Daniil.

Sihastrul. El a găsit aici o stâncă în care a cioplit singur o mică încăpere unde a locuit vreme de 20 de ani, iar după moarte a fost îngropat la Voroneţ, la Putna rămânând doar un deget al sfântului, îmbrăcat în argint şi
împodobit cu 11 margaritare şi un granat.

Te uimeşti de liniştea locului şi parcă simţi un fior călcând pe lespezile pe care a urcat în vremurile de aur ale neamului, însuşi Ştefan cel Mare.

Nu te aştepta să găseşti mai mult decât o chilie simplă, în care vei întâlni un călugăr care se roagă. Aşezarea ei pe malul pârâului Viteul, din satul Putna de azi, este însa, spectaculosă, iar împrejurimile îndeamnă spre pace spirituală şi relaxare totală.

PONT – Nu ocoli Muzeul Naţional Bucovina dar nici Muzeul Ciprian Porumbescu din Fălticeni, sau Casa Nicolae Labiş din Mălini şi treci prin Marginea, satul unde se lucrează faimoasa ceramică neagră.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vacanta