Prințul William și-a intrat deja în noul rol. Ce obiectiv și-a propus pentru următoarea perioadă?

Prințul William și Kate Middleton au impresionat mulțimea din Țara Galilor. Membrii familiei regale, ambii în vârstă de 40 de ani, le-au lăsat o impresie de neuitat celor care s-au stâns pe străzi pentru a-i vedea marți, 27 septembrie, în timpul primei lor vizite în țară de când au devenit Prinț și Prințesă de Wales.

Reverendul Steven Bunting, care a găzduit cuplul la biserica St. Thomas din Swansea, unde se află o bancă de alimente și un centru de aprovizionare cu produse pentru copii pentru familiile nevoiașe, spune pentru PEOPLE că William învață chiar și vechea limbă națională.

„A vorbit despre învățarea limbii galeze și a împărtășit câteva fraze galeze pe care încearcă să le facă”, spune Bunting, dezvăluind că prințul exersa expresiile „paned” (o ceașcă, cum ar fi de ceai) și „bara brith” (pâine tradițională galeză pentru ceai).

Mai mult decât atât, reverendul spune că a însemnat foarte mult faptul că prințul William și prințesa Kate au vizitat Țara Galilor cât de repede a fost posibil după moartea reginei Elisabeta, la 8 septembrie.

„Se dedică cu toată forța noului rol. Faptul că a venit direct aici din prima zi spune totul', spune Bunting despre prințul William.

La o zi după moartea reginei, William și Kate au fost numiți prinț și prințesă de Wales de către regele Charles al III-lea. La cererea noului suveran, familia regală a rămas în doliu până la o săptămână după înmormântarea ei, pe 19 septembrie.

Marți, vicarul i-a condus pe William și Kate în jurul bisericii reamenajate, a cărei bancă de alimente sprijină peste 200 de persoane pe săptămână și Swansea Baby Basics, care distribuie articole de primă necesitate în tot orașul.

În timp ce se întâlnea cu voluntarii care derulează programe acolo, Bunting spune că cuplul regal a avut un mod „remarcabil” de a-și face timp pentru toată lumea.

„A fost remarcabil. Prințul și Prințesa de Wales au vorbit cu toată lumea din clădire, tineri și bătrâni. Ei sunt în mod clar dedicați să asculte poveștile oamenilor din Țara Galilor. Au fost incredibil de interesați de toată lumea. Au vrut să vorbească cu toți”, spune el.

La biserica St. Thomas Church, William a ajutat la împachetarea coletelor pentru banca de alimente, iar Kate a făcut același lucru pentru un coș Baby Basics, cu puțin ajutor din partea lui Charlotte Bunting, în vârstă de 2 ani.

„A fost fabuloasă. Copiii au iubit-o cu toții. Nu le vorbește de sus și poate purta o conversație, iar ei apreciază asta”, spune Rachel Bunting, soția reverendului și mama lui Charlotte, care a purtat un costum tradițional galez în timp ce o ajuta pe prințesa Kate să umple un pachet de îngrijire.

După cum spune Rachel, care conduce Baby Basics la biserică, noua Prințesă de Wales se afla într-un fel de misiune de informare. “Ea a întrebat despre ce ar fi de ajutor și ce resurse ar fi utile”, spune ea.

Kate a fost implicată în rețeaua de centre pentru bebeluși încă de la începutul pandemiei și a reunit un grup de companii în 2020 pentru a dona peste 10.000 de articole noi celor peste 40 de centre de colectare a bebelușilor aflați în nevoie.

„Au fost câteva săptămâni în care am început să ne luptăm cu adevărat pentru că nu primeam lucrurile de care aveam nevoie. Dar articolele de toaletă pe care inițiativa ei le-a oferit a fost un colac de salvare pentru acei oameni. A făcut o diferență uriașă”, povestește Rachel pentru PEOPLE.

Într-un sens mai larg, femeia spune că excursia de marți a lui William și Kate în Țara Galilor a fost incredibil de pozitivă pentru comunitate.

„Nu primim vizite regale aici prea des, iar ziua de astăzi a făcut o diferență uriașă. Poți vedea copii peste tot și sunt atât de entuziasmați”, spune Rachel. „Pentru ei, sunt probabil cei mai apropiați membri ai familiei regale. A fost un impuls masiv”.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete