Primele cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID în România. Cum ne protejăm de flurona

Au apărut și în România primele cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID, relatează Libertatea. Pacienții se află în rândul tinerilor și au fost tratați cu antivirale.

Flurona nu este numele unei noi variante a SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, ci este termenul folosit pentru a descrie infecția simultană sau coinfecție cu gripa și COVID-19. Primul caz din lume de „flurona” a fost raportat oficial în Israel, în ianuarie 2022. Pacientul zero era o femeie nevaccinată, care a născuse recent.

Pentru a vă proteja împotriva ambilor viruși, sfatul este același: vaccinați-vă împotriva COVID-19 și a gripei, purtați măști, rămâneți acasă când sunteți bolnav. Și pentru persoanele care se infectează cu ambele, planurile de tratament nu sunt diferite de cele în cazul în care ați avea unul dintre viruși.

„Va fi un sezon rece complicat deoarece avem simultan viroze respiratorii, COVID și gripă', anunța la începutul anului, într-un interviu acordat Libertatea, doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș' din București. Ulterior, Ministrul Alexandru Rafila a decretat stare de alertă epidemică, după ce în ultimele 14 au explodat cazurile de de infecții respiratorii.

Doctorul infecționist Cătălin Apostolescu, manager la „Matei Balș' a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că au fost înregistrate și primele cazuri de flurona din România. „Ne confruntăm cu prima epidemie de gripă de la începutul pandemiei de COVID și era de așteptat să apară și cazuri de infectare simultană cu cei doi viruși'.

„Toți pacienții diagnosticați cu flurona au necesitat spitalizare. Din fericire, niciun pacient nu a dezvoltat forme severe, nu am avut situații care au pus viața în pericol. Toți au fost externați', a mai spus specialistul.

Medicul a spus și care sunt simptomele pentru flurona: „Avem două boli, cu simptome asemănătoare, dar care evoluează în paralel. Pacienții acuză dureri de cap crunte, dureri de mușchi și de articulații înfiorătoare.'

Doctorul infecționist Cătălin Apostolescu a explicat pentru Libertata faptul că toți pacienții au fost tratați cu antivirale pentru COVID, cât și pentru gripă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri