Presupusul motiv pentru care votul juriului României de la Eurovision a fost anulat și înlocuit. Scandalul continuă după victoria Ucrainei

Primele supoziții au apărut după ce votul juriului României la Eurovision 2022 a fost anulat și înlocuit. Se știe că țara noastră oferise Moldovei 12 puncte, nu Ucrainei, care a câștigat ediția cu numărul 66 a concursului.

Postul flamand de televiziune VRT susține că a aflat cu ajutorul unor surse apropiate de organizatorii Eurovision 2022 că motivul pentru care cele 6 țări au fost penalizate a fost o înțelegere secretă între ele, prin care făceau schimb de puncte.

„Dintr-o sursă bună, am aflat că juriile naționale ale țărilor în cauză au convenit să-și acorde reciproc puncte.' – susțin cei de la VRT, conform Știrile Pro TV.

Acesta ar putea fi motivul pentru care EBU a intervenit, iar scorurile juriului din cele șase țări au fost anulate și înlocuite cu un rezultat simulat. Cele 6 țări sunt: România, Muntenegru, San Marino, Georgia, Azerbaidjan și Polonia.

eurovision-2022-5-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Membrii juriului Eurovision 2022 din România au fost: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi. Decizia de a elimina voturile juriului din aceste țări a fost dezvăluită chiar în timpul desfășurării concursului.

Într-un mesaj transmis reprezentanţilor ţărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunţării rezultatelor votului juriilor naţionale pentru finala ESC (în jurul orei 01.00), EBU a comunicat că „în analiza voturilor date de juriile naţionale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a şase ţări.'

Televiziunea națională susține că „regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator’, fără să fie informați, după a doua semifinală, „de existența unor suspiciuni la adresa votului României’, așa cum a anunțat EBU. „Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei', notează TVR, într-un comunicat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete