Preparatul pe care Florin Dumitrescu nu îl consumă când merge la restaurant. „Am avut problema asta după ce am descoperit că mă mint”
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2024/02/florin-dumitrescu.jpg)
Florin Dumitrescu, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Juratul de la MasterChef scoate la iveală câteva trucuri culinare pentru cei care merg să ia masa în oraș. Bucătarul e explicat de ce evită să comande ciorbă într-un restaurant și de ce nu este bine să comandăm ceea ce ne recomandă bucătarul.
Florin Dumitrescu a recunoscut că nu mai consumă ciorbă în restaurante, după ce a descoperit trucurile mai puțin corecte pe care le folosesc unii bucătari pentru a o prepara.
„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2024/10/sorin-bontea-florin-dumitrescu-si-catalin-scarlatescu-masterchef-romania-2024-1.jpg)
Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi', a declarat Florin Dumitrescu în cadrul unui podcast, potrivit Cancan.
De asemenea, Florin Dumitrescu spune că nu ar trebui să acceptăm preparatele pe care ospătarii le recomandă insistent.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi?
Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină', a mai spus acesta.