Pregătește garderoba de iarnă! 3 sfaturi pentru organizarea eficientă a hainelor în dulap

Pe lângă distracție, cadouri și voie bună, anotimpul rece vine la pachet cu o schimbare notabilă de temperatură, ceea ce înseamnă că a sosit momentul să îți reorganizezi garderoba în acord cu necesitățile actuale. Astfel, hainele confecționate din materiale subțiri vor face loc puloverelor pufoase, bluzelor cu mânecă lungă, paltoanelor, fularelor și căciulilor. 

Însă, cu această ocazie intervine problema modului de organizare. Dacă locuiești într-un apartament de mici dimensiuni, iar spațiul limitat nu-ți permite includerea unui dulap vast, atunci trebuie să apelezi la partea creativă.

Astfel, cu scopul de a face această experiență cât mai plăcută pentru fiecare, am găsit câteva soluții salvatoare, care te vor scoate din impas și vei menține, în același timp, ordine printre hainele preferate.

Etapa 1 – Sortarea hainelor

Pentru început, scoate toate hainele din dulap și încearcă să le sortezi în funcție de trei categorii: de păstrat, pentru depozitat și pentru donat. Cu siguranță ai colecționat de-a lungul timpului câteva piese vestimentare uitate în vreun colț al dulapului, cu gândul că vor fi integrate, la un moment dat, în una dintre ținute. Ei bine, stabilește cu franchețe ce ai de gând să porți în această iarnă și la ce ești dispusă să renunți. Chiar dacă poate fi dureros la început, în cele din urmă rezultatele vor fi vizibile și vei face loc pentru noi comori. 

Desigur, nu este cazul să arunci hainele. Îți recomandăm să le donezi persoanelor nevoiașe sau să le duci în centre specializate de reciclare. Pe lângă faptul că dulapul tău nu va mai fi încărcat de lucruri nefolosite, vei face o faptă bună pentru mediu sau alte persoane. 

Etapa 2 – Spălare, igienizare și depozitare

După ce ai finalizat primul pas important în procesul de organizare, mai departe urmează depozitarea acestora. În primul rând, este important să te asiguri de faptul că toate hainele sunt curate, călcate și igienizate înainte să le introduci în dulap. Chiar dacă nu au fost purtate până acum, țesătura pieselor de îmbrăcăminte poate acumula praf sau microbi.

O soluție optimă în ceea ce privește igienizarea rapidă și eficientă este călcarea. Pe lângă faptul că hainele vor căpăta un aspect plăcut și îngrijit, o statie de calcat cu aburi protejează articolele vestimentare, înlătură microorganismele și microbii, chiar și în cazul materialelor dificile. 

Dacă dulapul îți permite să plasezi hainele pe mai multe nivele, atunci poți așeza obiectele de îmbrăcăminte în coșuri sau cutii de protecție, cu o etichetă lipită pe fiecare. Pe de altă parte, există sistemul de vidare, care presupune introducerea hainelor, indiferent de mărime, într-un sac special, care se poate sigila prin intermediul unui aspirator. Mai mult, întrucât aerul este eliminat complet din respectivul sac, volumul va scădea considerabil și vei putea depozita mai ușor hainele pentru următorul sezon călduros.

Etapa 3 – Organizarea dulapului

Cu alte cuvinte, am ajuns în punctul culminant al poveștii noastre dedicate organizării spațiului. Aici, intră în scenă partea creativă de care am pomenit un pic mai devreme, deoarece ai o mulțime de posibilități. Poți grupa fiecare piesă de îmbrăcăminte în funcție de tip (pulovere, bluze, pantaloni, fuste, rochii), culoare sau ocazie. 

Spre exemplu, dacă vrei să economisești loc și să-ți găsești mai repede mănușile, căciula sau fularul preferat, montează pe spatele ușii câteva bare sau o tijă din metal cu agățătoare. În plus, poți eficientiza spațiul prin umerașe – păstrează rafturile pentru hainele mai voluminoase, în timp ce umerașele pot susține pantaloni, fuste, accesorii, sau chiar rochiile pentru ocazii speciale.

În esență, chiar dacă la prima vedere poate părea o corvoadă, organizarea dulapului poate fi o vânătoare de comori! De cele mai multe ori, avem tendința să uităm de câteva piese vestimentare, în detrimentul celor purtate zilnic. Ei bine, reorganizarea nu pare atât de rea până la urmă, nu-i așa?

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial