Povesti, obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul nou

Povesti, obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul nou

Fundatia Calea Victoriei va invita in 15 decembrie, de la ora 19:00, la Clubul Taranului la un eveniment despre adevaratele obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul Nou la romani.

Ceata de colindatori cu glasuri puternice si masculine, pitaraii care atata focul cu nuieluse de alun, colinde cu vinarea leului sau cu fata care sta si coase intr-un leagan de matase intre coarnele cerbului, masca turcai, scalda lui Craciun, bradul care nu are mai mult de vreo suta de ani in traditiile noastre, ospitalitatea rituala, ziua sfantului Vasile si Boboteaza…

Laura Jiga Iliescu este cercetator principal gradul II in cadrul Institutului de Etnografie si Folclor “Constantin Brailoiu”, Academia Romana. Coordonator al programului Arhivei de Folclor “Crearea, sistematizarea si valorificarea documentelor din Arhiva de Folclor”. Detine o rubrica permanenta Traditii in Igloo, revista de arhitectura si cultura. A urmat cursuri de studii aprofundate specializarea etnologie si folclor si studii doctorale, domeniul filologie, specializarea folclor, la Universitatea Craiova.

Data: 15 decembrie, 19:00
Taxa: 20 ron – adulti /15 ron – elevi, studenti
Loc: Clubul Taranului
Inscrieri la contact@victoriei.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri