Povestea unui model de succes care a fost abandonat din cauza aspectului său

Să te naști cu diferențe fizice poate fi dificil pentru un copil. Cu toate acestea, o realitate mai dură și mai teribilă este aceea de a te naște cu părinți care refuză să te crească din cauza aspectului tău. Jono este un model de succes, însă a cunoscut acest adevăr încă de când era copil. Acum își acceptă pe deplin frumusețea pentru a-i încuraja și pe alții să se accepte dincolo de stereotipuri.

Jono Lancaster, acum în vârstă de 37 de ani, s-a născut cu o înfățișare diferită de a altor copii de vârsta lui. Fața sa este caracterizată de un maxilar subdezvoltat, lipsa pomeților și urechile pe care îi place să le asemene cu cele ale lui Bart Simpson.

El are, de fapt, sindromul Treacher Collins, o tulburare genetică rară caracterizată prin malformații ale capului și feței. Această afecțiune rară poate apărea în populația generală cu o frecvență de 1 la 50.000 de nașteri vii.

Deși să se confrunte cu un copil cu acest sindrom poate fi dificil pentru un părinte, părinții lui Jono au făcut ceva neașteptat. Ei au cedat drepturile asupra lui la aproximativ 36 de ore de la naștere, iar cei doi nici măcar nu au vrut ca restul familiei lor să îl cunoască pe Jono.

Micuțul Jono a fost lăsat în urmă la scurt timp după naștere, iar această traumă l-a afectat. Este posibil ca luarea unei astfel de decizii să fi fost motivată de refuzul ferm de a-și crește propriul copil, dar și pentru că la acea vreme erau un cuplu căsătorit, în vârstă de 20 de ani, și nu au putut să își asume această problemă.

jono-lancasterSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Mama sa adoptivă este cel mai puternic aliat și susținător al său

În ciuda tristeții evenimentului, un înger de pe pământ i-a cruțat viața lui Jono, luându-l în brațe și crescându-l în ciuda aspectului său fizic sau a oricăror prejudecăți. Momma Jean, mama adoptivă a lui Jono, l-a luat în plasament când acesta avea doar 2 săptămâni și l-a adoptat în mod oficial când avea 5 ani.

„A făcut o treabă fantastică protejându-mă”, a spus Jono, amintindu-și cum spitalul a avertizat-o în legătură cu aspectul său atunci când l-a întâlnit prima dată, dar cât de încântată a fost de acest lucru. “Mi-a spus mereu că, prima dată când m-a văzut, nu s-a putut abține să nu zâmbească. Tot ce ai nevoie este iubire, o iubire de mamă, de supererou!”, a adăugat el, potrivit Bright Side.

Pe Instagramul său, tânărul model postează mesaje pline de dragoste pentru mama sa adoptivă. În ciuda realității dure a abandonului părinților săi biologici, el nu s-a simțit niciodată singur după ce a fost adoptat, deoarece mama sa i-a servit întotdeauna drept un refugiu sigur față de lumea exterioară.

De-a lungul anilor copilăriei sale, mama sa vitregă i-a dezvăluit progresiv decizia părinților săi și i-a oferit lui Jono mici „bucăți” din poveste.

„Cu cât mai mult tact posibil, mi-a spus că părinții mei nu puteau să facă față […] Pe măsură ce am crescut și puteam înțelege mai bine lucrurile, mi-a spus că ei se chinuiau să accepte că eram diferit“, a mai spus tânărul, potrivit sursei citată mai sus.

Din momentul în care s-a născut, s-a luptat să își accepte aspectul său distinctiv și încă se află pe acest drum. Odată ce a început liceul, Jono s-a împăcat cu ideile preconcepute ale oamenilor.

„Am fost expus la copii care nu mă cunoșteau înainte. Nu mai întâlniseră pe nimeni cu trăsături faciale ca ale mele', a spus el.

De-a lungul acelor ani, a nutrit resentimente față de părinții săi biologici, un sentiment cu care a învățat să se confrunte abia când a împlinit 20 de ani și a început o perioadă de creștere și vindecare pentru a deveni persoana încrezătoare și sociabilă care este astăzi.

O altă întâmplare care l-a ajutat să se simtă mai încrezător a fost sărutarea unei femei despre care nu credea că va fi interesat de el. “Am trecut de la gândul că nu sunt de iubit la sentimentul că sunt cel mai atrăgător din lume. Mi-a spus: Îmi place fața ta“.

Jono a aflat adevărul despre abandonul părinților săi la vârsta de 25 de ani, fiind în sfârșit pregătit să înfrunte acea realitate îngrozitoare. Odată ce a citit actele de adopție, s-a gândit: “Acești 2 oameni ar fi trebuit să te iubească, dar nu au fost capabili să creeze o legătură cu tine”.

După aceea, a decis să le dea o șansă de a se lega de el, așa că le-a trimis o scrisoare în 2009, cerându-le să îl contacteze. Din nefericire, a primit doar un răspuns trist, spunând că nu doresc niciun contact.

Astăzi, Jono speră să fie un exemplu pentru toți cei care se confruntă cu aceeași afecțiune și să îi ajute să-și dezvolte încrederea în sine. După ce a îndurat ani de zile de respingere, stimă de sine scăzută și aspect nefavorabil, Jono se acceptă așa cum este. De asemenea, el lucrează ca model și poate spune în sfârșit: “Mă uit la fața mea și zâmbesc'.

Poate că nu-și va putea ierta niciodată părinții, dar a ajuns să înțeleagă ceva: „Ei m-au adus pe lume. Trebuie să trăiesc viața pe care ei mi-au dat-o. A fost o călătorie lungă pentru a ajunge unde sunt. Dar mă aflu într-un loc de fericire și bucurie”.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate