Povestea unei mame care a născut la doar 22 de săptămâni de sarcină

Sophie Dennis susține că fiica ei a dat semne de viață la naștere, dar medicii “au lăsat-o să moară”.

O mamă care și-a pierdut copilul la doar 22 de săptămâni susține că medicii au renunțat să lupte pentru viața fiicei sale și au lăsat-o să moară, pentru că s-a născut înainte de limita avortului.

Sophie Dennis, în vârstă de 34 de ani, spune că fiica sa, Orion Dennis, a dat semne de viață și a trăit aproximativ două ore după ce s-a născut în octombrie 2017.

Femeia mărturisește că medicii de la Royal Victoria Infirmary din Newcastle i-au spus că nu pot să o ajute pe micuță pentru că s-a născut prematur, dar după naștere, copilul a prezentat semne de viață.

Din punctul de vedere al medicilor, un făt devine om abia la 24 de săptămâni.

Află totul despre sarcina pe saptamani!

“Când s-a născut, i-am rugat pe medici să o ajute. Au spus că nu au putut face nimic pentru că avea doar 22 de săptămâni – cred că se așteptau să se nască fără semne de viață.
Am fost în stare de șoc, așa că nu am protestat. Mi-au spus cât de dezavantajată va fi și cum o vom chinui, dacă va trăi. Îi simțeam pulsul și bătăile inimii. Mi-au pus-o pe piept și am plâns aproape două ore, timp în care am ținut-o în brațe.
Simțeam că vreau să mă ridic și să o pun într-un incubator, dar mă simțeam, de asemenea, neajutorată. Nu poți spune în cuvinte ce simți când îți moare copilul în brațe.
Aș fi făcut ceva pentru a face schimb de locuri cu ea.
În cele din urmă, o moașă i-a verificat pulsul și a declarat-o moartă. Inima mi s-a rupt în bucăți și o parte din mine a plecat cu ea în acea noapte. O parte din mine a murit în seara aia', a declarat femeia.

Fetița s-a născut la numai 22 de săptămâni și șase zile, în octombrie 2017.

Un raport NHS a concluzionat că Sophie și soțul ei “ar fi trebuit să aibă posibilitatea de a vorbi cu un neonatolog despre opțiunile disponibile” și că “fetița prezenta semne de viață, care nu au fost anticipate”.

“Cred că nicio mamă nu ar trebui să treacă prin acel nivel de durere emoțională și fizică, si apoi să i se spună că nu se mai poate face nimic pentru copilul ei. Dacă o femeie optează pentru un avort, are dreptul, dar dacă o femeie dorește ca propriul ei copil să supraviețuiască, nu poate”, a declarat Sophie.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate