Povestea tulburătoare a unui cuplu. S-au hotărât să facă un copil chiar dacă el va pierde lupta cu cancerul

Logodnica unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, care a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală incurabilă, a organizat nunta în doar 36 de ore și este hotărâtă să facă un copil, în ciuda faptului că lui i s-au mai dat 12 luni de trăit.

În luna iunie anul trecut, Stuart Bathers și-a luat în sfârșit inima în dinți să o întrebe pe Esther Bate-Williams dacă vrea să fie soția lui, însă niciunul dintre ei nu se aștepta ca nunta să aibă loc atât de repede. Ei au discutat despre copii și au planificat un viitor împreună în câteva zile.

Dar la sfârșitul lunii ianuarie, cuplul fericit din Cheltenham a primit cele mai proaste știri posibile. Stuart avea o tumoare cerebrală de gradul 4. Nedorind să audă diagnosticul îngrozitor, dar știind că Stuart, în vârstă de 39 de ani, va fi supus unui tratament epuizant pentru a ține sub control cancerul incurabil, au decis să organizeze o nuntă rapidă și au jurat că, oricare ar fi viitorul, vor face totul pentru a avea copilul despre care vorbiseră încă din vara trecută.

După ce și-a terminat cele șase săptămâni de chimioterapie intensivă și radioterapie, aceștia și-au început călătoria de fertilizare in vitro. În ciuda faptului că Stuart ar putea să nu trăiască pentru a-și întâlni copilul și caută în mod activ finanțarea unor tratamente alternative pentru combaterea cancerului.

„N-am avut niciodată succes cu bărbații, dar în momentul în care am fost la prima întâlnire de picnic cu Stu în iunie, am știut că sunt norocoasă. De fapt, ne-am întâlnit prin niște prieteni comuni în ianuarie, dar Stu a fost foarte timid, așa că a durat mult timp să-și facă curajul, dar, din fericire, a făcut-o în cele din urmă!

El era tot ceea ce îmi doream. Cea mai amabilă, cea mai amuzantă, cea mai pozitivă persoană pe care aș putea să o întâlnesc. O chimie extraordinară s-a întâmplat imediat și, oricât de nebun părea, am vorbit despre posibilitatea de a avea copii la prima întâlnire. Din prima zi, ne-am identificat ca un cuplu și am început să planificăm un viitor împreună.

La vremea aceea, afacerea mea cu florăria fusese lovită de pandemia de Covid și el chiar m-a ajutat să fac față, mereu optimist și inspirându-mă să rămân puternică. Am devenit atât de apropiați, atât de repede, nu doar primele zile de pasiune, ci o legătură adecvată, un parteneriat complet la fiecare nivel', a povestit Esther, în vârstă de 41 de ani.

Totul s-a schimbat la sfârșitul lunii ianuarie. După două zile de dureri de cap și apoi trezindu-se incapabil să spună numele logodnicei lui, cuplul și-a dat seama că ceva nu era în regulă.

Veste teribilă: Tumoră pe creier

„Stu părea foarte stresat cu munca sa și ne-am gândit că din cauza aceasta îl doare capul, dar teama noastră reală era să nu fi avut un fel de accident vascular cerebral', și-a amintit Esther.

Nu a putut să facă o programare la medicul său de familie timp de două săptămâni din cauza restricțiilor Covid, însă mama lui Esther i-a îndemnat să nu aștepte, așa că a sunat la 111 și i s-a spus să meargă imediat la Gloucester Royal Hospital.

După mai multe teste și scanări, doar câteva ore mai târziu, un medic care l-a consultat a dat cuplului vestea bombă. Stu era suspect ca fiind posesorul nefericit a unei tumori pe creier numită glioblastom.

„Stu a înțepenit, incapabil să scoată niciun cuvânt, în timp ce eu am izbucnit în lacrimi, încercând să pun oricare dintre sutele de întrebări care îmi veneau în cap când am auzit această veste oribilă. Un prieten care este asistent medical în același spital a venit să ni se alăture pentru a ne ajuta să obținem câteva răspunsuri de care aveam nevoie. Principalul a fost, evident, cum naiba se poate întâmpla asta? Are doar 39 de ani!', a spus Esther.

Stu a rămas în spital în weekend și a fost pus pe steroizi de înaltă rezistență pentru a reduce inflamația de pe creier.

În săptămâna următoare au avut o întâlnire cu echipa multidisciplinară la Spitalul Southmead din Bristol pentru a discuta despre pașii următori, dar Stu a necesitat în continuare scanări suplimentare pentru a evalua cu exactitate care ar fi planul de acțiune.

Ulterior i s-a dat un prognostic de 12 luni, dar cuplul a refuzat să-l ia în considerare. „Eram prea tineri, prea fericiți, cu atâtea lucruri de făcut. Dacă nu am avea speranță și optimism, nu am avea nimic', a spus Esther.

Cerere în căsătorie de pe patul de spital

În acea duminică seara, în timp ce cuplul era în spital, Stu i-a spus logodnicei ei că are ceva important de făcut.

„Și-a scos telefonul și a sunat-o pe mama pe Facetime, cerându-i mâna mea, fără să mă întrebe! Bineînțeles că știa care va fi răspunsul meu, iar mama mea a strigat un „DA' hotărât, pentru că la îndrăgit din momentul în care l-a întâlnit', și-a mai amintit Esther.

A doua zi, lui Stuart i s-a permis să meargă acasă și a aranjat ca familiile lor să se adune în parcul lor local pentru a asista la propunerea sa.

Esther a povestit cum era zăpadă pe pământ și parcul era în mare parte pustiu, așa că atunci când Stu a coborât în genunchi în fața tuturor, a simțit că a rezervat întregul spațiu doar pentru ca ei să facă momentul și mai special.

„Avea inelul bunicii de la mama și m-a cerut de soție în timp ce eram în ploaie. Nu ar fi putut fi mai frumos. Ne-am plimbat cu toții prin parc, unde am întâlnit un solist random, pe care mama mea l-a rugat să cânte pentru noi un cântec. El a ales „Two Little Birds' de Bob Marley, o melodie uimitoare care îmi va aduce mereu aminte de acel moment', a povestit Esther.

Vești bune și pline de speranță

La 1 februarie, cuplul s-a întâlnit printr-un apel video cu neurochirurgul care le-a spus că tumoarea lui Stu este incurabilă, dar operabilă, așa că, deși s-ar putea să nu dispară niciodată pe deplin, ar putea avea mult mai mult timp decât se temuse prima dată.

Accentul a rămas pe gestionarea simptomelor lui Stu și administrarea de medicamente pentru a preveni convulsiile.

Știind că operația era programată pentru 12 februarie și că vor fi nevoiți să se izoleze cu mai mult de o săptămână înainte, Stu a sugerat pe drumul spre casă să se căsătorească cât mai curând posibil.

„Știam că după operație va avea nevoie de săptămâni de chimioterapie și radioterapie, cu mai multe săptămâni de recuperare, așa că acesta a fost timpul nostru. În acea noapte ne-am sunat familiile pentru a le spune planul, iar mama și tatăl meu vitreg au sunat la registratură pentru a rezerva un loc pentru miercuri, doar 36 de ore mai târziu de la logodnă. A doua zi dimineață, în timp ce ne pregăteam pentru ziua cea mare, am primit un alt apel de la neurochirurg. Cea mai recentă scanare RMN a arătat că tumoarea a crescut în „linia mediană' a creierului, astfel încât intervenția chirurgicală nu mai era o opțiune. Acest lucru s-a schimbat în câteva zile, astfel reieșea cât de rapidă și agresivă a fost această tumoare. Am rămas puternici și ne-am concentrat asupra nunții. Stu a fost pozitiv ca întotdeauna, în ciuda celor mai sumbre știri', a explicat Esther.

Nuntă în parc alături de familie și prieteni

Toți prietenii și cunoștințele lor s-au mobilizat pentru a-i ajuta cu verighetele, costumul de ginere și rochia de mireasă. Din cauza pandemiei de coronavirus, cei doi iubiți nu avuseseră ocazia să meargă la evenimente împreună purtând haine elegante.

S-au căsătorit înconjurați doar de tatăl vitreg al Esterei, Simon, mama ei, mama lui Stu, Teresa, și sora mai mică, Laura. Numărul de persoane a fost limitat la patru oaspeți, prietenii și alte familii i-au felicitat când au plecat de acasă.

„Cu siguranță nu a fost marea nuntă la care visasem, dar a fost perfectă în felul său.

După aceea ne-am dus la Stratford Park pentru a ne face niște fotografii frumoasa noastră prietenă și fotografă Sheryl, cu flori frumoase dăruite de Jess. A fost o după-amiază magică.

În timp ce ne-ar fi plăcut să ne relaxăm și să ne bucurăm împreună de acea seară acasă, din păcate asta nu s-a putut întâmpla. Am primit un telefon, spunând că trebuie să mergem direct la spital pentru o biopsie. Acest lucru a confirmat că a fost un glioblastom de gradul 4 „de tip sălbatic', chiar mai greu de tratat cu chimio decât am crezut.

Ni s-au programat mai multe întâlniri cu echipa de oncologie de la Cheltenham General pentru a-i stabili programul de tratament, pentru a face radioterapie și pentru toate celelalte lucruri despre care habar nu aveam, dar despre care știm acum că sunt atât de importante. În acel moment, Stu și cu mine am discutat din nou despre copii. Indiferent ce s-ar fi întâmplat, ne-am transforma visul într-o realitate. Stu a vrut totul stabilit în mod legal, așa că am semnat documente cu un avocat care să ateste că aș putea avea copiii lui.

Copilul mult visat, indiferent de ce se va întâmpla

Așadar, înainte de săptămâna în care începea tratamentul, începând cu 15 februarie, am început procesul de FIV și el m-a făcut să promit că voi încrezătoare. A refuzat să lase cancerul să ne strice planurile, viitorul despre care vorbisem la nesfârșit în ultimele câteva luni', a povestit Esther.

Până atunci, cuplul și-a revizuit complet dietele pentru a face tot ce le-a stat în putință pentru a-i spori sistemul imunitar și pentru a bloca căile cancerului după ce au cercetat modalități online de a-i putea completa tratamentul NHS.

Tratamentele urmate de Stu s-au încheiat pe 26 martie, iar până la final starea sa a fost mult mai bună, iar schimbările pozitive au fost atât de încurajatoare. Cu toate acestea, Stu a început să se confrunte cu dureri de cap orbitoare, despre care echipa sa medicală a spus că este neobișnuită, fără alte simptome, dar posibil cauzată de tratamentul cu radioterapie.

Cuplul așteaptă acum alte scanări, dar refuză să creadă că nu se poate face mai mult. S-au uitat la opțiuni în străinătate, în special la Clinica CeGat din Germania, care a arătat povești uimitoare de schimbare pentru cei cărora li s-a administrat prognostic terminal de cancer după ce au fost diagnosticați cu glioblastom.

„Le-am trimis un eșantion de tumoră pentru secvențierea ADN-ului, cu speranța de a produce o vaccinare imuno-peptidică care să-i antreneze sistemul imunitar să atace celulele T canceroase', a explicat Esther.

Lupta continuă pentru Stu

Cei doi au strâns peste 30.000 de lire sterline din obiectivul lor de 70.000 de lire sterline până acum, cu sprijinul prietenilor și familiei și le-ar plăcea mai mult decât orice să doneze oamenii, chiar și o sumă mică.

Încă de la aflarea diagnosticului, Esther și Stu și-au făcut un job cu normă întreagă din cercetare și concentrare pe îmbunătățirea acestei teribile boli. Întreaga familie a căutat soluții, au ascultat povești de la alți pacienți și au luat legătura cu specialiști din cele mai bune spitale.

„Suntem foarte încântați că am început călătoria noastră de FIV acum și fiecare minut din fiecare zi se concentrează pe Stu și bunăstarea sa, cercetări interminabile, programări, îngrijire generală. Cu ajutorul unui logoped, își recuperează treptat vorbirea. În fiecare zi mă uimește cu progresul său.

Soțul meu este cea mai curajoasă și mai inspirată persoană pe care o cunosc. A făcut totul pentru a arăta acestei tumori cine este șeful. Și el va fi cel mai bun tată imaginabil', a conchis Esther plină de speranță.

Foto: Daily Mail

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate