Povestea impresionantă a fetiței care s-a născut cu o inimă care bătea în afara pieptului

În urmă cu 14 ani, nașterea acestei fete a devenit o adevărată senzație. O tânără mamă pe nume Dari Borun a dat naștere unei fetițe a cărei inimă nu se află în interiorul cavității toracice, ci chiar sub piele. Această afecțiune se numește Pentalogia lui Cantrell și apare la 1 dintr-un milion de nou-născuți.

Virsaviya s-a confruntat cu numeroase provocări din cauza unei afecțiuni rare care i-a lăsat inima neprotejată din cauza absenței cutiei toracice și a mușchilor abdominali. În timpul sarcinii, medicii au avertizat-o pe mama ei, Dari, că este puțin probabil ca fiica nenăscută să supraviețuiască și că s-ar putea să nu treacă nici măcar de sarcină sau de naștere.

În ciuda prognosticului sumbru, dragostea neclintită a lui Dari pentru copilul ei nenăscut a determinat-o să continue sarcina. Astăzi, această tânără remarcabilă se bucură de viața ei, implicându-se în activități tipice pentru vârsta ei.

„Ea este cu adevărat un miracol și îmi place cum este. Ea este absolut unică. Ea este una la un milion”, spune mama lui Virsaviya, scrie Bright Side.

În loc să cedeze în fața grijilor legate de starea de sănătate a Virsaviyei, mama ei, Dari Barun, a împărtășit cu mândrie pe Instagram fotografii cu fiica ei cu pieptul gol. Aceste imagini au prezentat inima expusă a lui Virsaviya în diferite ipostaze și cadre.

Dari și-a tras puterea din fetița ei plină de viață, care adoră să danseze, să deseneze, să călărească ponei și să o asculte pe Beyonce. Deși alergarea este restricționată pentru ea, ea prețuiește totuși această activitate. Pentru a-și proteja inima, Virsaviya poartă întotdeauna haine moi.

virsaviya4SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

„Îmi iubesc fiica așa cum este ea. Așa a făcut-o Dumnezeu, dar nu vreau ca această afecțiune să se întâmple și altor copii, dacă poate fi prevenită. Susțin activitatea cercetătorilor NHLBI pentru a continua să facă lumină asupra acestei afecțiuni și poate să găsească o modalitate de a o trata, a mai spus Dari, potrivit sursei citată anterior.

Afecțiunea medicală a Virsei Virsaviya este cunoscută sub numele de Pentalogie de Cantrell și afectează doar unul dintr-un milion de copii născuți vii. În mod remarcabil, afecțiunea sa cardiacă nu îi provoacă nicio durere și nu îi împiedică activitățile zilnice.

În ciuda capacității sale de a se angaja în activități obișnuite, Virsaviya trebuie să fie extrem de precaută pentru a evita să se rănească la piept, deoarece acest lucru ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru inima sa complet expusă sub suprafața pielii. Pentru a-și proteja organul vital de orice vătămare, ea poartă cu sârguință un înveliș toracic pentru protecție.

„Nu este ușor pentru Virsaviya să trăiască cu inima în afara pieptului, pentru că este foarte expusă și fragilă, deoarece se află chiar sub suprafața pielii. Uneori, atât eu, cât și Virsaviya, ne poate provoca devenim anxioase când ne gândim cât de vulnerabilă este', a mai spus mama.

În ciuda faptului că este conștientă de riscurile substanțiale asociate cu afecțiunea sa, fata refuză să fie afectată de aceasta. Ea spune: “Uneori poate fi dificil atunci când nivelul meu de oxigen este scăzut și mă simt amețită și slăbită. Dar îmi place să rămân activă, să cânt și să dansez cu prietenii mei”.

Până în prezent, Virsaviya primește mult sprijin din partea fanilor ei de pe Instagram, care numesc povestea ei o adevărată inspirație. Ea adaugă: “Inima mea este diferită, dar asta mă face complet unică și îmi place asta.”

Foto: Instagram

A apărut ediția de IUNIE a revistei Avantaje, luna Iiei românești coborâte până în vremea modernă tocmai din cultura Cucuteni și cu denumirea derivată de la latini. Această piesă vestimentară cizelată în veacuri de tradiție este piesa cult, piesa capodoperă din portul nostru popular, despre care se zice că aduce noroc, atrage pețitorii și protejează de spiritele rele și a devenit faimoasă în toată lumea prin geniala denumire şi reprezentare pe care i-a oferit-o inegalabilul Henri Matisse: „la blouse roumaine’ fiind reinterpretată ulterior de aproape toți marii designeri de modă ai lumii.
Iar Ziua Internațională a Iiei se sărbătorește imediat după începutul verii astronomice, în aceeași zi cu cea a zânelor Sânziene, în 24 iunie, ca un simbol al norocului, dar și al fericirii și feminității celei care o poartă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate