Ce sumă a plătit un bărbat pentru a fi mai înalt?
Un bărbat în vârstă de 27 de ani a luat o decizie care i-a schimbat viața pentru a-și depăși nesiguranța și a căpăta o nouă încredere în sine. El a ales să se supună unei operații de alungire a membrelor, care este extrem de dureroasă. Și, pentru a obține înălțimea dorită, întregul proces a fost făcut de două ori!
Aventura lui Dynzell Sigers, un fost medic al Marinei din Atlanta, în vârstă de 27 de ani, a început cu un refuz semnificativ. După ce a fost respins de o persoană pe care o iubea pentru că era „prea scund”, Sigers s-a confruntat cu sentimente de inferioritate și neîncredere în sine. Respingerea i-a afectat perspectivele amoroase, i-a afectat stima de sine în general și i-a limitat oportunitățile în diverse aspecte ale vieții.
Motivat să depășească dificultățile legate de înălțime, Sigers a căutat mult timp soluții viabile. După ce a explorat diverse opțiuni, a descoperit chirurgia de alungire a membrelor, o procedură cunoscută pentru a crește înălțimea unei persoane. Intrigat de posibilitatea de a-și transforma viața, Sigers a decis să urmeze operația, indiferent de provocări și costuri, și s-a îndreptat către un spital din Turcia, scrie Bright Side.
Operația de alungire a membrelor este o procedură complexă care presupune creșterea treptată a lungimii oaselor picioarelor sau brațelor. În timpul intervenției chirurgicale, medicii taie cu grijă osul în două segmente și atașează un dispozitiv de alungire a membrelor, cum ar fi un fixator extern sau o tijă internă, pentru a stimula o nouă creștere osoasă. Procesul necesită răbdare și perseverență, deoarece osul are nevoie de obicei de până la două luni pentru a se regenera și a umple golul creat.
Procesul de recuperare în urma operației este anevoios și solicitant. Pacienții care sunt supuși unei intervenții chirurgicale de alungire a membrelor trebuie să urmeze terapie fizică și de recuperare a mobilității și a forței. Poate dura până la un an pentru a se recupera complet și a se adapta la înălțimea nou câștigată. Determinarea și reziliența lui Sigers au fost puse la încercare, deoarece a trebuit să învețe din nou să meargă și să suporte ședințe intensive de terapie fizică pentru a-și reface mușchii piciorului.
După șase ședințe separate, Dynzell, care avea inițial 1,70 m înălțime, are acum 1,80 m înălțime. Potrivit acestuia, chirurgii pe care i-a consultat nu au putut obține decât o creștere de 3-4 centimetri prin operația de alungire a membrelor. Drept urmare, a fost supus procedurii de două ori, investind 40.000 de dolari pentru fiecare operație.
În urma ambelor operații, Sigers s-a confruntat cu provocarea de a învăța din nou cum să meargă pentru a se adapta la înălțimea crescută. Dar el susține că tranziția a fost foarte ușoară.
„Pot să mă antrenez în fiecare zi fără nicio problemă… Pot spune că, de când am terminat operația, încrederea în mine și sentimentul de autoapreciere sunt mai mari ca niciodată în viața mea”, a dezvăluit el, mai scrie sursa citată anterior.
Foto: Instagram
A apărut ediția de IUNIE a revistei Avantaje, luna Iiei românești coborâte până în vremea modernă tocmai din cultura Cucuteni și cu denumirea derivată de la latini. Această piesă vestimentară cizelată în veacuri de tradiție este piesa cult, piesa capodoperă din portul nostru popular, despre care se zice că aduce noroc, atrage pețitorii și protejează de spiritele rele și a devenit faimoasă în toată lumea prin geniala denumire şi reprezentare pe care i-a oferit-o inegalabilul Henri Matisse: „la blouse roumaine’ fiind reinterpretată ulterior de aproape toți marii designeri de modă ai lumii.
Iar Ziua Internațională a Iiei se sărbătorește imediat după începutul verii astronomice, în aceeași zi cu cea a zânelor Sânziene, în 24 iunie, ca un simbol al norocului, dar și al fericirii și feminității celei care o poartă.