Povestea copilului care nu plânge niciodată. Cum este posibil?

Un copil care nu plânge niciodată este probabil un vis pentru orice părinte, mai ales pentru cei care știu cât de greu este să-i liniștești pe cei mici în momentele critice. Chiar dacă pare un vis frumos, acest lucru se poate transforma într-un adevărat coșmar.

Lindsay și Tom Cahill, părinții unui băiețel de 3 ani, trăiesc o adevărată dramă. Mai exact, băiețelul acestora, Dexter Cahill, suferă de o tulburare genetică foarte rară, care îl împiedică să simtă orice tip de durere. Pentru că băiețelul nu simte durerea, chiar și atunci când aceasta are o intensitate foarte mare, părinții nu își dau seama atunci când ceva nu este în regulă cu cel mic.

În timpul unei lecții de dans, profesoara micuțului a fredonat o melodie despre alfabet, iar în momentul în care a ajuns la litera D, cel mic a fost atât de entuziasmat, încât a sărit cu putere și și-a fracturat osul piciorului. Chiar dacă profesoara se aștepta ca Dexter să nu se oprească din plâns, cel mic a fost tot timpul cu zâmbetul pe buze. Chiar dacă durerile ar fi făcut chiar și un adult să plângă, medicii i-au pus micuțului osul la loc fără anestezie și fără morfină, oferindu-i doar o acadea.

Acesta a fost momentul în care părinții au realizat că cel mic suferă de o malformație gravă, care îl împiedică să simtă durerea, potrivit dailymail.co.uk. Pe vremea când era doar un bebeluș, părinții și-au pus câteva întrebări cu privire la starea lui de sănătate și asta pentru că cel mic își împingea vârful limbii în gingii atât de tare, încât acestea începeau să sângereze.

În urma investigațiilor, care au durat aproximativ 18 luni, medicii au descoperit că Dexter Cahill suferă de o boală extrem de rară, numită neuropatie senzorială ereditara de tip 4. Un astfel de caz apare odată la 125 de mii de copii, iar boala este declanșată de o genă defectă ce există în corpul părinților. 

Pentru a-l proteja, Lindsay și Tom Cahill au fost nevoiți să se mute din casa pe care o aveau în Bristol, spațiul având foarte multe colțuri și margini ascuțite, lucru care ar fi putut să îi pună celui mic viața în pericol. 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Un tânăr își vinde bolidul de lux la prețul de 20 de lire sterline, dar cu o singură condiție

Nu și-a dorit copii, însă diagnosticul medicilor i-a schimbat percepția despre maternitate. Ce s-a întâmplat după vizita la medic?

Confesiunile unei tinere care s-a luptat cu anorexia și bulimia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate