Povestea cafelei de la cultivare la cea mai iubită băutură

Probabil originară din Etiopia, cafeaua a fost cultivată pentru prima dată în Yemen. Și se pare că prin secolul XV, călugării au început să consume deja cafea cu scopul de a avea un spirit treaz, cât mai concentrat. Există mai multe legende cu privire la descoperirea cafelei. Una dintre ele relatează povestea unui cioban, ale cărui capre au consumat fructele unui arbore de cafea. Și după asta, erau pline de energie, revigorate.

Apariția primelor cafele 

În secolul XV pelerinii musulmani introduc cafeaua folosind diferite tipuri de cafea boabe și apar din ce în ce mai multe locuri unde se savurează cafeaua. Cafeaua este numită K hawah, care înseamnă revigorant.

Cafeaua sosește în Europa 

În anul 1600, venețienii introduc cafeaua în Europa. Înspre anul 1650, Anglia începe să importe cafeaua și apar primele cafele delicioase și în Europa. Iar Boston va fi primul oraș care va deschide o cafenea. Consumul de cafea se extinde în lumea întreagă pentru a deveni cel mai plăcut act din viața de zi cu zi, dimineața devreme.

O producție de cafea din ce în ce mai mare

Din cauza unei cereri tot mai mari apar din ce în ce mai multe plantații de cafea în țările tropicale pentru a produce și mai multă cafea. Brazilia, Columbia sau Vietnam sunt printre cei mai mari producători de cafea. Producția anuală în secolul XX era de între 6 și 7 milioane de tone, în timp ce cu 100 de ani înainte era de doar 10 000 de tone. Iar cafeaua are din ce în ce mai multe varietăți pentru a putea seduce un plublic cât mai larg.

Varietățile de cafea

Chiar dacă există peste 70 de specii de cafea, nu toate sunt comestibile și unele dintre ele nu au niciun interes gustativ. Astfel că, cele două tipuri de cafea pe care le putem regăsi în comerț sunt arabica și robusta.

Arabica are peste 200 de varietăți. Este o specie de arbore, sensibilă la căldură și la frig, care are tendința de a crește la umbra arborilor mai mari. Calitatea gustativă a cafelei arabica este net superioară celei robusta și unele varietăți sunt foarte celebre datorită aromelor lor complexe.

Robusta este o varietate mai bogată în cafeină, dar nu este atât de gustoasă ca și arabica. Dar. Oferă cea mai frumoasă spumă tipică pentru cafelele de tip espresso. Savoarea unei cafele Robusta este mai fină și mai acră. 

Care sunt lucrurile de care să ții cont pentru a prepara cea mai delicioasă cafea?

Ideal ar fi să macini boabele de cafea exact înainte de a prepara cafeaua pentru a i se păstra toate aromele volatile și pentru a i se păstra toate calitățile aromatice. Deci cel mai bine ar fi să achiziționezi cafeaua boabe și să ai o cafetieră care să le macine exact atunci când pregătești cafeaua.

Apa este la fel de importantă pentru a prepara cafeaua. Ai nevoie de o apă filtrată fără clor sau calcar.

Care sunt avantajele cafelei?

Cafeaua, una din cele mai apreciate băuturi calde din lume are o mulțime de  beneficii:

  • Optimizează inteligența și stimulează atenția.
  • Este cea mai bună sursă de antioxidanți.
  • Nu conține calorii și cafeina poate stimula metabolismul.
  • Este digestivă și diuretică.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial